Muškarci, ne brijte se! Žene VOLE BRADONJE, sad je i naučno potvrđeno

Ispitanice su ocenjivale potencijalne partnere kako za avanturu, tako i za ozbiljnu vezu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/teksomolika

Novo istraživanje rešiće vas nedoumice – ako ste do sada sumnjali, trebalo bi da znate da osim što ste privlačniji, ukoliko nosite bradu, žene će vas doživljavati dominantnijim, posmatrano kako sa sociološkog tako i sa psihološkog aspekta.

Istraživanje je pokrenuo Univerzitet u Kvinslendu, a u njemu je učestvovalo 919 žena između 18 i 70 godina. Njihov zadatak je bio da ocene fotografije muškaraca sa različitim nivoima maljavosti lica. Među fotografijama je bilo muškaraca bez brade, sa bradom, kao i fotografija sređenih u fotošopu, tako da muškarci na njima deluju muževnije ili ipak ženstvenije. Ispitanice su ocenjivale potencijalne partnere kako za avanturu, tako i za ozbiljnu vezu.

Rezultati su pokazali da što je više brade na fotografiji –  to je veća ocena, dok su najviše ocene pokupile fotografije muškaraca sa izrazito muževnijim karakteristikama i gustim bradama, posebno kada je u pitanju kriterijum uspostavljanja dugotrajnih odnosa/veza.

Zapaženo je i da su veće preferencije prema bradatim muškarcima pokazale žene koje su se izjašnjavale kao moralno zgađene. Ovo ukazuje na moguću asocijaciju između bradatih muškaraca i političkog konzervativizma, odnosno tradicionalnog viđenja muževnosti u tradicionalnim heteroseksualnim odnosima.

Bilo kako bilo, nisu baš sve žene bile za bradu. Neke od njih su bile protiv brada, najčešće zbog higijenskih razloga, navodeći da se u bradi nakupljaju bacili.

Interesantna je naklonjenost koju su istraživači otkrili  na strani single devojaka “sa pojačanom reproduktivnom ambicijom” prema sveže obrijanim muškarcima.

Ipak, karakter je onaj koji ima ključnu ulogu u privlačenju suprotnog pola, a sprovedena istraživanja pokazala su da žene značajno pripisuju karakterne osobine na osnovu brade.



Izvor: Menshealth.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar