Zvezda do tesne pobede u Čačku: Borac nošen sjajnom atmosferom nije uspeo da slomi crveno-bele!

Sjajan meč odigran je u dvorani kraj Morave

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Borac Mozzart/Dusko Radisic

U okviru 25. kola ABA lige, košarkaši Borca ugostili su u Čačku ekipu Crvene zvezda u kojoj je klub iz Beograda slavio – 82:87

Najefikasniji u ekipi Duška Ivanovića su Fakundo Kampaco sa 22 poena i četiri asistencije i Filip Petrušev je dodao 14 i uhvatio devet skokova. Odličan je bio i Luka Mitrović sa takođe 14 poena, pet skokova i dve asistencije.

Kod domaćih istakli su se Hanter Hejl koji je ubacio 28 poen, Aleksa Novaković je postigao 15.

Jedna vrlo zanimljiva utakmica u dvorani kraj Morave, u kojoj je gost vodio većim delom meča i na kraju uspeo da slavi. Borac je odigrao čini se maksimlano dobro koliko su u mogućnosti, navijači su ih nosili celim tokom utakmice i tim Dejana Mijatovića nije se predavao do kraja meča.

Nisu odustajali Čačani, u samoj završnici prišli su na tri poena minusa i u napadu za izjednačenje nisu uspeli da pogode, što je Zvezdi obezbedilo da kroz penal završnicu dođe do pobede.

Zveda nije odigrala toliko kvalitetnu utakmicu, pamtimo mnogo bolje večeri crveno-belih i čini se da je u svemu ovome najbitnija pobeda za ekipu Duška Ivanovića.

Borac posle meča sa Zvezdom u poslednjem kolu gostuje Budućnosti, dok direktni rival MZT ima značajno lakši duel sa Cibonom na domaćem terenu. Pošto Čačani imaju bolji skor od ekipe iz Severne Makedonije, onda im je dovoljno da samo dođu do jednakog skora sa njima.

To znači da ako izgube oba preostala meča, onda moraju da se nadaju i da će Cibona slaviti u Skoplju protiv MZT-a.

Utakmicu u Čačku sudila je srpska trojka, ABA liga se odlučila da poveri ovaj meč Urošu Obrkneževiću, Marku Jurasu i Stefanu Ćaliću.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar