Mislila je da ima PREHLADU, pala u komu i ZABORAVILA 20 godina života: Ova bolest svima preti (FOTO)

Kler se osećala letargično i krenula na spavanje ne znajući da joj život visi o koncu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/@MrsMuffettReece

Britanka, Kler Mafet-Ris legla je u krevet jedne večeri 2021. godine sa simptomima prehlade, sledećeg jutra je upala u komu koja je trajala 16 dana, a kada se probudila iz nje nije se sećala ničega od prethodnih 20 godina.

Kler, njen muž i dvojica sinova, ispričali o ovom teškom periodu za britanski kanal 4, i objasnili da je Kler zapravo imala encefalitis ili zapaljenje mozga, zbog čega je izgubila pamćenje.

– Kler je oko dve nedelje imala prehladu, koju joj je predao mlađi sin. Postepeno je stanje počelo da joj se pogoršava i postajala je sve letargičnija. Ona je jedne večeri otišla na spavanje, a sledećeg jutra nisam mogao da je probudim – rekao je njne muž Skot.

Kler je hitno prevezena u bolnicu gde je priključena na respirator. Na početku su lekari sumnjali da ima krvarenje u mozgu, ali su testiranjima utvrdili da je reč o encefalitisu.

– Iako sam znala da imam decu koju volim i prepoznajem, nisam mogla da se setim porođaja, njihovih rođendana, njihovog prvog dana škole, šta vole ili ne vole. Srećom, sećala sam se svih ljudi koje poznajem. Ne znam kako bi Skot podneo da sam se prema njemu ponašala kao prema strancu. Kada je reč o mojim izgubljenim sećanjima, još uvek postoji mala šansa da se vrate, ali ako ne, moraću da napravim mnogo novih srećnih uspomena – rekla je Kler za tabloid San.

Encefalitis je akutno zapaljenje mozga koje je najčešće uzrokovano virusnom infekcijom ili nekom autoimunom bolešću. Encefalitis može biti opasan po život ukoliko se simptomi ne prepoznaju na vreme i ako se ne potraži hitna medicinska pomoć. Od encefalitisa mogu da obole osobe svih godina, a u najranjiviju grupu spadaju odojčad, imunokompromitovane osobe i starije stanovništvo.



Izvor: Objektiv.rs, The Sun

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar