Švedski plan borbe protiv koronavirusa podrazumeva socijalnu distancu, ali ne i samoizolaciju.
Vlada ove zemlje se nada da će, tim načinom funkcionisanja, građani što pre steći kolektivni imunitet, što bi značilo da virus ne bi mogao efikasno da se širi.
Barovi, restorani i kafići u ovoj zemlji su otvoreni za mušterije, a većina njih sedi koliko-toliko na međusobnoj razdaljini.
Međutim, jedan restoran je socijalnu distancu popeo na potpuno nov nivo.
Restotan “Bord för En”, odnosno “Sto za jednog”, čije otvaranje je planirano 10. maja, a koji se nalazi na sred polja, će, u toku jednog dana, uslužiti samo jednu osobu, a hrana će mušteriji biti dostavljena uz pomoć korpe koja je zakačena za uže.

Planirano je da restoran radi sve do prvog avgusta.
Cela ideja je potekla od para, Rasmusa i Linde, nakon ručka sa njenim roditeljima.
Tokom posete njenim roditeljima, insistirali su na tome da se svi pridržavaju mera socijalnog distanciranja, kako niko nikoga ne bi ugrozio.
Rasmus, koji je bivši kuvar, je pripremio ručak za porodicu i servirao ga kroz prozor do lepo postavljenog stola u dvorištu.
Odmah je pomislio kako bi to trebalo da omoguće svima i da bi to bio najbezbedniji restoran u čitavom svetu, kada je u pitanju koronavirus.
Dakle, koncept je veoma jednostavan: Jedan sto, jedna stolica, jedan gost i ukusna hrana koja do gosta stiže u korpi koja je zakačena za uže.

Sve će, naravno, biti urađeno prema propisima, a vrlo će brinuti i o dezinfekciji.
I ako ste pomislili da će cene biti astronomske – prevarili ste se. Ovaj par je odlučio da svaki gost plati onoliko koliko misli da treba.
“Suočavamo se sa teškim vremenima. Ljudi su izgubili poslove, svoje voljene, pa čak i razum. Svi su dobrodošli, bez obzira na finansijsku situaciju”, rekao je Persi.
Preuzimanje teksta, ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije – Objektiv.rs
Komentari (0)