Da nije strašno, bilo bi SMEŠNO! Vučićević: Jesam ja bio u zatvoru, ili ovi iz tajkunskih medija? (VIDEO)

Vučićević je istakao da je glavni problem sada, to što su sada uhvaćei i raskrinkani, između ostalog i njegovim protestom i odlaskom u zatvor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević reagovao je na prljavu kampanju tajkunskih medija sa strašnom zamenom teza zbog spota emitovanog na TV Pink…

U pomenutom spotu se prezentuju činjenice da je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević završio u zatvoru zbog istine, dok su novinari tajkunskih medija, koji svakodnevno lažu i vređaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i dalje na slobodi.

– Da nije strašno bilo bi urnebesno smešno, da nisam ja bio u zatvoru, da nisam dobio poziv za zatvor i da ja nemam sad otpusnu listu sa robije, ja bih pomislio da su oni bili u zatvoru, ne razumem, ko je bio u zatvoru Draža Petrović ili ja. Ko je žrtva, jesu li ovi sa N1 tuženi krivično za uvredu ili smo tuženi mi. Mi smo objavili, vi ste napravili prilog sa Pinka, napravili ste šta su oni sve govorili na svojim medijima u svojim emisijama i vi ste to preneli, mi smo to prikazali javnosti i sad mi pozivamo na njihov linč i pozivamo na njihov progon, kako, tako što prenosimo ono što oni pričaju.

Jesmo mi psovali bilo kome majku u kameru ili su oni psovali predsedniku države majku pravo u kameru, gde to ima na svetu. Jesmo mi njima rekli da su ludaci ili su oni rekli predsedniku da je ludak, zato što im je eto tako došlo, i sad su oni žrtve, čega su oni žrtve, je l’ smo mi rekli da su nepobednici, da su negativno rođeni, da su nenormalni, je l’ smo mi rekli da njih treba terati u logore ili je sve to obratno, pa kako su to oni žrtve.

Vučićević je istakao da je glavni problem sada, to što su sada uhvaćei i raskrinkani, između ostalog i njegovim protestom i odlaskom u zatvor.

– Nego znate šta je sad ovo, oni su uhvaćeni i raskrinkani zapravo, između ostalog i ovim mojim protestom i odlaskom u zatvor raskrinkano je njihovo licemerje, puklo je ljudima pred očima i sad jasno vide šta i kako funkcioniše u ovoj državi, pre svega u pravosudnom sistemu, sad jasno vide ko je žrtva, a ko je “dželat”, i sada oni hoće na silu od sebe da naprave žrtvu, kao neko njima preti, pa ko im preti. Onaj sa N1 dođe prošle nedelje kod mene na konferenciju za štampu kada sam definitivno potvrdio da idem u zatvor i kaže “da li to znači da smo mi sad na redu, da li to znači da će nas sad da love po ulicama”, a kako si to majstore zaključio?

Pa, prtovi tih lažova, prevaranata i najgorih licemera koji maltene i ništa drugo ne rade u novinarstvu osim što vređaju i lažu, dakle protiv njih niko nije podneo nijednu tužbu, nijednu krivičnu prijavu. Predsednik Vučić, protiv kojeg je svih ovih godina objavljeno na hiljade najgorih uvreda, najgorih laži, objavljeno o njemu i njegovoj porodici, on nije podneo nijednu prijavu protiv njih, nijednu tužbu, ne daj bože krivičnu prijavu, a da je podneo jednu jedinu prijavu bilo bi da je on diktator, da je zli vladar, da je on autokrata, da guši medije, a pošto nije podneo nijednu prijavu juče pročitam šokantno, neverovatnu urbenebsno komičnu tvrdnju u Danasu, gde kažu a oni nas ne tuže zato što mi ništa ne lažemo. Ne majstori, vi sve lažete, a vas ne tuže zato što neće da vam daju argument za vaše lažne tvrdnje da ovde nema demokratije, ne ovde ima i previše demokratije, vama je dozvoljeno sve, ali to vam je ono, sebi dozvolili sve ono što su drugima zabranili.

Podsetimo, tajkunski mediji Nova S, N1, Danas i Direktno poveli su prljavu kampanju sa zastrašujućom zamenom teza zbog spota emitovanog na TV Pink u kome se prezentuju činjenice da je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević završio u zatvoru zbog istine, dok su novinari tajkunskih medija, koji svakodnevno lažu i vređaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i dalje na slobodi.

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar