Poznati francuski trener nema dilemu: Nemoguće je reći da Novak nije najbolji, biće GOAT

On objašnjava zbog čega je srpski teniser i dalje najveći izazov za sve tenisere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dubai duty free tennis championships

Patrik Muratoglu, trener Simone Halep, smatra da je Karlos Alkaras uradio mnogo toga, ali da je Novak Đoković i dalje najbolji igrač sveta.

Francuski stručnjak, koji je nedavno prekinuo saradnju sa Dancem Holgerom Runeom, tvrdi da je Đoković zasluženo igrač broj jedan, iako nije igrao na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

– Najbolji igrač na svetu je uvek broj jedan, a to je Novak Đoković. Ako Alkaraz bude prvi sutra, onda ćemo moći da kažemo da je to Alkaraz. Mislim da je Karlos neverovatan igrač i nema sumnje da će godinama biti broj jedan. Ali trenutno, nemoguće je reći da Novak nije najbolji – kaže Muratoglu.

On objašnjava zbog čega je srpski teniser i dalje najveći izazov za sve tenisere.

– Nije mogao da igra mnoge turnire zbog toga što nije vakcinisan, ali i dalje je tehnički broj jedan. Novak će verovatno biti GOAT. On je momak koji osvaja slemove već 15 godina. Pojavio se u vreme kada su Rafa i Rodžer osvajali bukvalno sve. Došao je, bio je u stanju da pobeđuje obojicu i postane prvi – dodao je Muratoglu.

Ipak, i njemu je jasno da je budućnost pred Alkarasom.

– Mislim da je Karlos impresivniji od Novaka u smislu tenisa koji igra. Ima veliku snagu, fizički je vrlo eksplozivan. Ima meku ruku. Razumem da ljudi već sada žele da stave Karlosa na vrh, ali on još nije tu – zaključio je Muratoglu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar