Norveška gol mašina ne prestaje da pomera granice: Haland oborio novi rekord, sada su u pitanju milioni!

Fudbaler Sitija je postao zaštitno lice američkog sportskog brenda, koji nije žalio novac da ga dovede u svoju familiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Erling Haland je novi ambasador brenda Najki! Američki sportski brend platio je neverovatnih 227 miliona evra kako bi na deset godina obezbedio Norvežanina kao zaštitno lice.

Haland je trenutno jedan od najboljih napadača sveta, a ima 22 godine i nema sumnje da će obeležiti narednu deceniju fudbala, a Najki nije žalio novac da osigura jednu od najvećih zvezda svetskog fudbala kao svog brend ambasadora.

Ugovor koji je Haland potpisao sa Najkijem najveći je u istoriji fudbala kada je u pitanju jedan sponzorski ugovor. On će godišnje za nošenje Najkijevih kopački dobiti neverovatnih 22,7 miliona evra.

Kada se na to doda da Haland u Mančester Sitiju nedeljno zarađuje 426.000 evra, njegov bankovni račun će se narednih godina vrtoglavo skočiti, a uz druga sponzorstva, biće blizu i milijarde.

– Svojim golgeterskim brojkama obelžio je, ne samo sadašnjost, nego i budućnost fudbala. On je naslednik najveće devetke i napadač nove generacije – napisao je Najki o Halandu u predstavljanju ove bombastične vesti.

Podsetimo, Haland je sarađivao sa Najkijem, koji ga je sponzorisao još dok je imao 14 godina. Ali, on prošle godine nije obnovio ugovor, a nakon toga je igrao u kopačkama Pume i Adidasa, da bi se sada ponovo dugoročno obavezao Najkiju.

Američki gigant za sportsku opremu u svojoj porodici ima i druge velike fudbalske zvezde poput Kilijana Embapea, Kristijana Ronalda, Markusa Rašforda, Harija Kejna i Kevina de Brujnea.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar