Biciklisti ovaj INSEKT uleteo u usta i koštao ga života: Borio se za dah 20 minuta

Kobni trening odradio je 2. marta, a preminuo je u bolnici u četvrtak 30. marta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/@A_MelhorNoticia

Šampion u veslanju iz Brazila poginuo je u bizarnoj nesreći na treningu, tako što je progutao pčelu vozeći bicikl.

Valdonilton de Andrade Reis (43) je vodio grupu biciklista u blizini Ponta Negre u Manausu, kada mu je insekt uleteo u usta. Prema izveštajima, on je doživeo tešku alergijsku reakciju i preminuo je tri nedelje kasnije.

Kobni trening odradio je 2. marta, a preminuo je u bolnici u četvrtak 30. marta.

Njegova sestra Rozilena Reis rekla je da je postojao kratak vremenski prozor od tri minuta, kada je mogao biti spasen da je dobio kiseonik i medicinsku pomoć. Ali Voldonilton je bio predaleko da bi hitne službe mogle da stignu na vreme.

Rozilena je dodala da je njen brat proveo 20 minuta očajnički boreći se za dah pre nego što su lekari konačno stigli.

– Nije bilo pomoći, nema doma zdravlja, nema bolnice u blizini. Najviše što je bilo dostupno je bila vatrogasna stanica koja nije imala dežurnog lekara. Da je bilo adekvatne nege, lekara, vatrogasca ili doma zdravlja, neko je mog brata mogao da reanimira – kazala je ogorčena sestra za portal G1.

Kada su lekari konačno stigli, hitno je prebačen u bolnicu udaljenu nešto više od osam kilometara. Onda je prebačen u drugu bolnicu i zbrinut na intenzivnoj nezi, ali je kasnije proglašen mrtvim.

Valdoniltonova porodica sada poziva institucije da bolje organizuju pružanje hitne medicinske pomoći u ovoj zabačenoj oblasti u srcu Amazonije.Izvor: Objektiv.rs, The Sun

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar