Direktorka škole otpuštena zbog “GOLOTINJE”: Osnovcima je pokazala nešto što smo svi videli (FOTO)

Jedna majka se jako uznemirila i osećala je da njeno dete ne bi trebalo da to gleda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Direktorka škole u ​​Talahasiju na Floridi otpuštena je nakon pritužbi roditelja na lekciju o Mikelanđelovom mermernom remek-delu David, koje je jedan roditelj opisao kao “pornografsko”.

Sada već bivša direktorka Houp Karaskilja rekla je za Hafington post da zbog „niza nesporazuma“ nije poslato uobičajeno pismo kojim se obaveštavaju roditelji učenika o ovoj osobini nastavnog plana i programa istorije umetnosti šestog razreda, doprinoseći ljutnji roditelja.

Foto: printscreen Youtube/Rick Steves’ Europe

Jedna majka se osećala jako uznemireno i osećala je da njeno dete ne bi trebalo da gleda u čuvenu renesansnu skulpturu iz 16. veka, koja prikazuje lik iz starozavetne knjige Samuila.

Prema listu Talahasi Demokrat, ova čarter škola na Floridi do sada je izgubila već tri direktora otkako je otvorena 2020. godine, a Karaskilja je tamo manje od godinu dana. Školski „Model nastavnog plana i programa klasičnog obrazovanja“ je sve popularniji pedagoški model na Floridi koji zagovara povratak temeljnim principima zapadne civilizacije.Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar