Novi skandal u evropskom fudbalu: UEFA razmišlja o izbacivanju Belorusije sa kvalifikacija za EURO

Belorusija kvalifikacije počinje u subotu od 18 časova protiv Švajcarske, a utakmica će se odigrati na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/UEFA

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmotriće na predstojećem sastanku Izvršnog komiteta 4. aprila moguće isključenje Belorusije iz takmičenja koja organizuje, posebno iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, prenela je danas nemačka televizija “ARD”.

UEFA je dugo nameravala da razgovara o situaciji u Belorusiji na predstojećem sastanku”, naveo je predsednik UEFA Aleksander Čeferin u pismu upućenom 100 poslanika Evropskog parlamenta u koje je uredništvo sportske redakcije televizije “ARD” imalo uvid.

To je direktan odgovor poljskom poslaniku Tomažu Frankovskom, članu Odbora za kulturu Evropskog parlamenta.
Stotinu poslanika iz svih političkih grupa tražili su od UEFA sredinom meseca da izbaci Belourusiju zbog veza sa Rusijom i zbog pitanja poštovanja ljudskih prava u zemlji.

“UEFA posmatra zabrinjavajući razvoj događaja koje ste pomenuli”, odgovorio je Čeferin.

“ARD” je preneo da će pitanje o isključivanju Belorusije iz UEFA takmičenja biti razmatrano na predstojećem sastanku.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 14. juna do 14. jula sledeće godine u Nemačkoj, počele su ove nedelje.

Belorusija kvalifikacije počinje u subotu od 18 časova protiv Švajcarske, a utakmica će se odigrati na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, u Srbiji.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar