Brže nego što ste mislili: Evo kada već Novak Đoković može da se vrati na prvo mesto ATP liste!

Da bi do sezone šljake ostao na prvoj poziciji, moraće Španac da osvoji i drugi masters u nizu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Karlos Alkaraz preuzeo je prvu poziciju ATP liste nakon osvojenog mastersa u Indijan Velsu.

Ali, da bi ostao na tronu, Španac mora da odbrani trofej u Majamiju, inače će se Novak Đoković ekspresno vratiti na prvu poziciju.

Đoković nije mogao da se takmiči. Novaku je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države, zbog statusa nevakcinisanog stranca, pa nakon Indijan Velsa neće igrati ni u Majamiju. Što su sjajne vesti za Španca.

Alkaraz jeste u sjajnoj formi, ali neće mu biti lako da osvoji “Sunčani dubl“ – Indijan Vels i Majami iste sezone. U 21. veku to su uradila samo tri igrača. Andre Agasi 2001. godine, tri puta je uradio Rodžer Federer: 2005, 2006. i 2017. godie, a čak četiri puta rekorder Đoković: 2011, 2014, 2015. i 2016. godine. Ukoliko 2. aprila Alkaraz ne postane deo ovog društva, Novak će se vratiti na prvo mesto na ATP listi. Razlika je trenutno 260 bodova, Španac ima 7.420 bodova, a Srbin 7.160.

Što se tiče mastersa u Majamiju, Alkaraz je slobodan u prvom kolu, a u drugom će za protivnika imati Argentinca Fakunda Banjisa ili kvalifikanta. Ako bi stigao do osmine finala, tu bi ga sačekali Tomi Pol ili Alehandro Davidovič Fokina. Potencijalni rivali u četvrtfinali su mu Holger Rune, Tejlor Fric ili Denis Šapovalov. Što se tiče polufinala, tu je Kasper Rud, Janik Siner, Aleksandar Zverev ili Andrej Rubljov. Pre finala ne bi mogao da igra protiv Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa, Matea Beretinija… koji su u drugom delu žreb

Đoković je potvrdio da će igrati u Monte Karlu od 8.do 16. aprila, kao i na Srpska openu (17.-23. april).



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar