Najveći mrzitelj Srba Vilijem Voker POBESNEO: Veliki poraz za Kosovo što se dozvolilo formiranje ZSO

Voker se našao pozvanim da kmentariše ono što ga se ne tiče

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Aparchives/Wikimedia comons/Shutterstock/Objektiv/Ilustracija

Bivši ambasador Verifikacione misije OEBS na Kosovu i veliki mrzitelj Srba, Vilijam Voker nije zadovoljan epilogom pregovora u Ohridu i velikom pobednom Srbije predvođenom predsednikom Aleksandrom Vučićem, kaže da je velika greška i poraz za lažnu državu Kosovo što se dozvolilo formiranje Zajednice srpskih opština!

– Mislim da je ovo velika greška“, rekao je bivši šef Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker u obavezi datoj u Ohridu da KiM „odmah počne“ sa primenom člana 7. Osnovni sporazum gde se srpskoj zajednici „obezbeđuje odgovarajući nivo samoupravljanja“ u skladu sa prethodnim relevantnim sporazumima o dijalogu, koji uključuje i Zajednicu opština sa srpskom opštinom – naveo je Voker.

Foto: Prinscreen

Voker kaže da bi bilo “izuzetno kritično” da tzv. Kosovo potpiše osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom u okviru sporazuma koji ne sadrži međusobno priznanje tzv. Kosova i Srbije. Između ostalog, kritičan je i prema međunarodnoj zajednici koja gura pitanje ZSO.

– Ovo pitanje ZSO ili nešto slično za mene je prelomnica. Bio bih veoma kritičan da je Kosovo potpisalo. Mislim da je to velika greška. Čak i za EU ​​koja je ovo prva gurnula. Za mene uopšte nema smisla davati još više posebnih prava manjinskoj zajednici, koja već ima više od udela u manjinskim pravima, više nego u bilo kojoj zemlji u Evropi za koju ja znam. Spremna za svet, rekao je Vilijam.

Upitan da li je premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti “imao drugog izbora”, jer je to jedan od najstrožih američkih zahteva, Voker ponovo smatra da je greška odlagati ovo pitanje.

– Nisam imao priliku da razgovaram sa Eskobarom ili bilo kim iz američke vlade o ovome, ne znam šta se krije iza toga, da se zalažu za ovo, jer kao što ste rekli, ja lično ovo doživljavam kao greška da se umeša u tako nešto. Ali, znam da se to gura pre, ka Kosovu, prema Kurtijevoj vladi, da se ovo prihvati, a ja kažem da bi bila greška da se to uradi, rekao je bivši ambasador.

Na opasku Insajdera da je zapravo sam tzv. kosovski premijer bio taj koji je “najviše želeo” da ovaj sporazum bude potpisan i postane pravno obavezujući sporazum za strane, Voker kaže da ne razume njegov stav.

– Nisam siguran da razumem Kurtija kada kaže da želi da to potpiše. Ako tu nema priznanja, vidim da je greška da to potpiše, zaključio je on.

Ne treba da čude ovakve izjave srbomrsca koji je odgovoran za montiranje slučaja Račak, zbog kog je naša zemlja bila bombardovana. U planu je da sada dobije i 70.000 evra od Aljbina Kurtija i njegove lažne vlade da napiše knjigu o tome i koja će promovisati laži iako je dokazano da je Račak namontiran, o čemu je Objektiv već pisao.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar