Ivica Kralj: Bićemo drugi, verujem u Duljaja i igrače!

Da li će uspeti?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj čvrsto veruje da će crno-beli  završiti kao drugoplasirani na kraju ove sezone.

Crno-beli su trenutno na trećem mestu Super lige Srbije sa bodom manje od TSC iz Bačke Topole koji ih je juče pretekao pobedom protiv lučanske Mladosti. Dan ranije, Partizan je u Humskoj izgubio od Radnika iz Surdulice 1:2.

– Razočaran sam posle ovakvog rezultata, imamo, očigledno, psihološki problem igranja u Humskoj – pet utakmica bez slavlja. Opet, ovo je ekipa koja ima kvalitet, potrebno je samo naći način kako da prebrodimo, po meni, više psihološku krizu nego… ne znam kako to da nazovem. Protiv Radnika imali smo tri stative, nekoliko šansi, s druge strane, primali prilično lako golove. Teško je bilo da se vratimo iz svega toga. Ostaje nam da u narednih 10 utakmica dođemo do preostalog cilja – drugog mesta – kazao je Kralj za “Žurnal”, a potom, posle uzdaha, nastavio:

– Bez obzira na sve, verujem u ove igrače, možda drugi to drugačije gledaju, ja… Istina, nisam učestvovao u selektiranju, međutim, to ne menja stvar. Pauza će dobro da dođe za stabilizaciju, potom, na leto da napravimo dobar prelazni rok, u skladu s mogućnostima. Siguran sam da možemo da isplivamo i budemo ponovo Partizan kakav su svi navikli da gledaju. Kritike stoje, navijači su, s razlogom, nezadovoljni što rezultati nisu na nivou kluba, ali to je sport i učinićemo sve da se uzdignemo.

Ni sam Kralj ne može da odgonetne kakav problem se uvukao u tim koji od skora sa klupe predvodi Igor Duljaj.

– Pričamo svakodnevno, sve deluje okej, ali kad igramo kod kuće – kao da je druga ekipa. Ne znam, neka vrsta pritiska… Pokušavamo kroz razgovor da ih opustimo, da budemo na svom terenu pravi i gazimo od prvog momenta, međutim… ‘Otvorimo’ utakmicu malo čudnije, eto, Natho promaši i penal, nije pet i po godina… Mnogo nekih stvari… Od kukanja nema ništa, jedino radom i dobrim treningom može da se prevaziđe sve ovo.

A, da li veruje da je upravo Duljaj čovek koji je u stanju da preokrene momentum u Partizanu?

– Verujem, naravno! Znam sa koliko energije i strasti pristupa analizi, 24 sata je, praktično, u fudbalu. Ne mogu preko noći da se očekuju drastične promene… Verujem u Duljaja, njegov rad i kvalitet. Uz pomoć svih nas iz kluba, s tribina, svih strana, dobru energiju u koju ne sumnjam da će da dođe – može da se izađe iz ovoga.

Uprkos svemu, Kralj je optimističan povodom plasmana na tabeli kada se sezona okonča.

– Verujem da ćemo da budemo drugi! Sve drugo bilo bi neozbiljno, ne znam kako bih zvučao… Mi smo, ipak, Partizan, znam da možemo kvalitetom da dođemo do drugog mesta. Raspored jeste težak, međutim, takav je i rivalima. U narednom kolu gostujemo Vojvodini u Novom Sadu – najbolji način da pokažemo da smo pravi i od kakvog smo materijala – završio je Kralj.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar