Kurti KUKA nakon pobede Srbije: Vučić NEĆE ništa da potpiše!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Ohridu izvojevao veliku pobedu za Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Ilustracija

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti požalio se na konferenciji za novinare nakon maratonskih razgovora u Ohridu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće ništa da potpiše:

– Došli smo u Ohrid da potpišemo osnovni sporazum sa aneksom implementacije. Postigli smo javnu saglasnost o aneksu koji će voditi implementaciju osnovnog sporazuma. Druga strana, kao i na poslednjem sastanku u Briselu 27. februara, beži od potpisivanja. Sada sa aneksom. Na EU je da pronađe mehanizam da status ovog sporazuma bude pravno obavezujući – rekao je Кurti.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Ohridu izvojevao veliku pobedu za Srbiju, što je svojom izjavom potvrdio i Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, koji je objasnio da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pristao da formira Zajednicu srpskih opština.

Borelj je posle sastanka u Ohridu rekao da je tzv. Kosovo prihvatilo da odmah krene u proces uspostavljanja garancija i odgovarajućeg nivoa samouprave za Srbe na Kosovu.

Više o tome u POSEBNOJ VESTI.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar