Nije tako teško kao što mislite: Pet šminkerskih trikova da vam oči izgledaju VEĆE

Evo kako da postignete ovaj efekat

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Zatvorite oči i zamislite bebu. Ne tako, već stvarno! Zamislite jednu neopisivo slatku bebu. Spremni smo da pretpostavimo da bi, ako biste morali da opišete karakteristike te bebe, jedna od njih bile i „lepe velike oči“.

Znajući ovo, nije iznenađujuće da je potraga za većim očima prilično uobičajena, barem u svetu lepote.

Srećom, to je takođe potpuno ostvarivo – sa pravom šminkom. Sada ćemo pokušati da vas naučimo kako da uz određene trikove vaše oči izgledaju veće.

Svetlucava senka za oči

Sjajne, blistave i svetlucave senke za oči nisu samo sjajne za “vau” faktor, one takođe mogu učiniti da vaše oči izgledaju veće i sjajnije. To je zato što svetlucanje reflektuje svetlost, a to stvara iluziju da je ono od čega se svetlost odbija veće nego što zapravo jeste. U praksi, to znači da je svetlucava šminka za oči jednaka većim očima.

Obložite samo spoljne uglove

Ajlajner je za mnoge osnovni proizvod za šminkanje, a nanešen pravilno, može pomoći da vaše oči izgledaju veće. Jedan jednostavan način da šminkom dobijete velike oči – posebno ako su vam oči prirodno manje – je da nanesete ajlajner samo na spoljnu trećinu gornjeg kapka. Ovaj jednostavan trik pomaže da skrenete pažnju na spoljašnje uglove očiju, što zauzvrat stvara iluziju širih očiju.

Foto: Shutterstock

Uvijte trepavice

Jedan od najlakših (i najbržih) načina da vaše oči izgledaju odmah veće je uvijanje trepavica. Jednostavno je: što su vaše trepavice podignutije, to će vam oči biti otvorenije. Ako uvijanje trepavica nije nešto što vam odgovara, to je u redu – lažne trepavice će takođe obaviti posao.

Koristite belu olovku

Beli ajlajner je poznat po svojoj sposobnosti da oči učini svetlijim. Ako ga primenite na vašu vodenu liniju (linija kože između trepavica i oka) stvara se iluzija da su beonice vaših očiju veće nego što jesu, pružajući potpuno “budan izgled” očiju.

Oblikujte svoje obrve

Na kraju, ali ne i najmanje važno, nemojte zanemariti svoje obrve. Guste, ravne obrve mogu vizuelno da naprave da vam oči izgledaju male ili zatvorene. U međuvremenu, stvaranje luka ima suprotan efekat: bukvalno stvara više prostora, što pomaže da male oči izgledaju veće. Za najbolje rezultate, preporučujemo da obrve oblikujete gelom za obrve kako biste ih ukrotili i podigli tokom celog dana.Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar