Neshvatljiva tragedija u akva parku: Mališan (8) odleteo 15 metara sa POKVARENOG tobogana (FOTO)

Tri cevi su navodno bile delimično demontirane i falili su im delovi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/thesun.co.uk

Dečak iz Brazila poginuo je nakon što je pao sa visine od 15 metara, apuštajući se vodenim toboganom, čiji su delovi uklonjeni radi renoviranja.

Davi Lukas de Miranda (8) pao je sa cevi koja nije zamenjena u akva parku u Kaldas Novasu. Menadžer i glavni inženjer su optuženi za ubistvo iz nehata.

Tragedija se dogodila kada je Davi ušao u tobogan poznat kao “Vulkan” 13. februara, dok su popravke bile u toku.

Ovu atrakciju čine četiri cevi koji izlaze iz vrha makete vulkana. Međutim, tri tobogana su navodno bila delimično demontirana i falili su im delovi.

Ne znajući za to, mali Davi se spustio i odleteo 15 metara pre nego što je udario u drvenu i metalnu konstrukciju, a zatim se otkotrljao u plitki bazen. Dečak je bio živ kada su ga izvukli, ali je kasnije preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Vožnja je prvobitno bila ograđena kako bi se sprečilo da posetioci vodenog parka ulaze na stepenice tobogana dok se renovira.

Međutim, istraga je otkrila da je ograda navodno uklonjena po uputstvu upravnika nakon što su postavljene dodatne barijere oko područja tobogana. Policija je zaključila da mališan ne bi prišao toboganu da originalna ograda nije uklonjena. Samo jedna od četiri cevi za vožnju je bila zatvorena.

 Izvor: Objektiv.rs, mirror.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar