Devojka (19) iz Hrvatske našla gomilu NOVCA na ulici, pa gorko zažalila: “To se videlo iz aviona”

Ispostavilo se da su u pitanju poprilično loši falsifikati, ali je to nije obeshrabrilo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans

Devojka (19) iz Podravine u Hrvatskoj završila je na sudu nakon što je na putu pronašla desetine falsifikovanih novčanica od 100 i 200 kuna. Novac je delila sa rođacima i trošila na hranu i odeću, piše portal Danica.hr.

Ona se tokom istrage branila da nije znala da su novčanice falsifikovane, te je osuđena na uslovnu kaznu zatvora, a optužnicu je protiv nje podiglo Opštinsko državno tužilaštvo.

Kako se navodi u presudi, devojka je deo novca dala majci, tetki i sestri, a ostatak je zadržala za sebe. Ona je na sudu rekla da je te novčanice videla u blizini jednog dvorišta u Pitomači, a sa njom ih je pokupila i njena tetka. Nakon toga su ga podelili i svako je dobio oko 1.200 krivotvorenih kuna (blizu 19.000 dinara), sve u apoenima od 100 i 200. Tinejdžerka je majci dala 100 kuna, a ona je tim novcem platila dug za jaja.

Sestra je pokušala da kupi robu novčanicom od 100 kuna u jednoj prodavnici, ali je prodavačica primetila da je novac lažan. Tetka je na sudu potvrdila priču svoje nećake i izjavila da su zajedno skupljali novac. Navodno, njena sestra je odmah primetila da je novac lažan i rekla im da ga unište jer se to “vidi iz aviona”.

– Odmah sam prepoznala da su to lažne novčanice. Moglo se reći po boji i kvalitetu papira, a zaštitni konac je takođe izgledao čudno. Rekla sam im da ga unište, ali one me nisu poslušale – kazala je ona.

Nakon toga, istragom je utvrđeno da je jednja radnja iz Pitomače oštećena za 271 kunu, prodavačica jaja za 160 kuna, a devojka od koje su kupili odeću za 200 kuna. U iznos štete ulazi i novac vraćen od prodavca.Izvor: Objektiv.rs, Danica.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar