Poslanik gospođe Stamenkovski SPREČIO inspektore da izvrše nadzor u nelegalnom domu

Tokom poslednjeg pokušaja obavljanja inspekcijskog nadzora prošlog petka, dr Zečević je lično stao na put inspektorima, odbio je da ih pusti u objekat

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen, TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ nr, Ilustracija

Inspektori socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predali su Osnovnom sudu u Aranđelovcu predlog za rešenje o dozvoli vršenja uviđaja u stambenom prostoru na adresi Knjaza Miloša 30 u Aranđelovcu, na kojoj se nalazi Poliklinika “Sveti Stefan” u vlasništvu sinova dr Zorana Zečevića, poslanika i visokog funkcionera Zavetnika, u okviru koje je i ilegalni dom za stare.

Inspektori socijalne zaštite obraćaju se sudu za dozvolu nakon što im dr Zoran Zečević, predstavljajući se kao suvlasnik objekta, u dva navrata nije dozvolio da u njega uđu i izvrše nadzor tvrdeći da je reč o privatnom posedu.

– Ministarstvo ima saznanja i osnovane sumnje da se u stambenom prostoru na adresi Knjaza Miloša broj 30 (koji se nalazi u suvlasništvu Zorana Zečevića u 2/4 udela) pružaju usluge domskog smeštaja odraslih i starijih lica od strane neregistrovanog subjekta u skladu s članom 33. stav 2. Zakona o inspekcijskom nadzoru – stoji između ostalog u podnetom zahtevu sudu, u kojem inspektori dalje upozoravaju:

– Cilj inspekcije socijalne zaštite je da se preventivnim delovanjem obezbedi zaštita smeštenih korisnika (odraslih i starijih lica) koji se nalaze na smeštaju kod neregistrovanog subjekta. Pružanje usluge socijalne zaštite – domskog smeštaja odraslim i starijim licima od strane neregistrovanog subjekta je u većini slučajeva neadekvatno jer prouzrokuje posledice po zdravlje i bezbednost odraslih i starijih lica.

Inspektori u zahtevu sudu ističu i da je uviđaj potrebno izvršiti kako bi se na licu mesta utvrdilo da li su u tom neregistrovanom prostoru smešteni stari ljudi, a ako jesu, i izrekla zabrana obnavljanja te delatnosti.

Podsećamo, Zečevići nisu dozvolili 6. i 10. marta inspektorima socijalne zaštite da uđu u zgradu u Knjaza Miloša 30 u Aranđelovcu, gde su u okviru poliklinike, a prema uvidu turističkih inspektora, smeštena stara lica.

Tokom poslednjeg pokušaja obavljanja inspekcijskog nadzora prošlog petka, dr Zečević je lično stao na put inspektorima, odbio je da ih pusti u objekat tvrdeći da je to privatni porodični stambeni posed i tražio im je sudski nalog kojim im se dozvoljava da tu izvrše inspekcijski nadzor.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar