“Srbija je moj život, ja za nju živim”: Vučić poslao SNAŽNU PORUKU građanima (FOTO)

Predsednik nastavlja borbu za srpske interese

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug-AP/Darko Vojinovic/Shutterstock/HippoPX/Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je snažnu poruku građanima Srbije na svom Instagram nalogu.

– Srbija je moj život, ja za nju živim – istakao je Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic)

Podsetimo, predsednik danas nastavlja borbu za srpske interese sastankom sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Vučić i Eskobar će se sastati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić sastao se i krajem prošlog meseca sa Eskobarom u četiri oka, a pre sastanka sa zvaničnicima EU u Briselu.

Nakon sastanka sa srpskim predsednikom, Eskobar je izjavio da bi Zajednica srpskih opština trebalo odmah da se sprovede, kako je i dogovoreno, kao i da evropski predlog ne znači međusobno priznanje već normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

On je u audio intervjuu iz Brisela rekao da evropski predlog nije o međusobnom priznanju, već o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Bitno je da odnosi u regionu budu zdravi i da se izbegnu dešavanja iz 90-ih i u skladu sa tim sve zemlje regiona bi trebalo da se međusobno priznaju i imaju pozitivne odnose.

– Formiranje ZSO je pravna obaveza koja mora da se sprovede. Zaključak Evropskog saveta je da mora da se to obavi i to je deo i američke politike. Očekujemo da bude formirana i da se sve dogovoreno sprovede. Obe strane moraju da pronađu kanale za saradnju i očekujemo da se formira – rekao je Eskobar na zahtev novinara da protumači šta je mislio time da ako Priština ne formira ZSO to će uraditi SAD.

Podsetimo, predsednik Vučić primio je juče specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslava Lajčaka, sa kojim je razgovarao o evropskom predlogu, formiranju Zajednice srpskih opština i drugim potrebnim koracima u cilju normalizacije odnosa Srba i Albanaca.

Vučić je naglasio da Srbija odgovorno radi i posvećeno pristupa razgovorima u cilju postizanja kompromisnih i održivih rešenja, neophodnih za normalan život i bolju budućnost svih građana, uz jasno navedena ograničenja.

Tom prilikom predsednik je ponovio da je formiranje Zajednice srpskih opština preduslov za normalizaciju odnosa, kao i za bezbednost i zaštitu prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar