Haland petardom demolirao Lajpcig: Inter odoleo Portu za plasman u četvrtfinale LŠ! (VIDEO)

Čeka nas još borbe u nastavku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su na svom stadionu pobedili Red Bul Lajpcig sa 6:0, dok je u prvom meču u Nemačkoj bilo 1:1.

Od samog starta su domaći krenuli prilično agresivno, a već u 11. minutu Erling Haland je imao priliku da postigne pogodak, ali je dobro reagovao Blasvih.

Prilično neprimetna situacija iz 20. minuta je sve zbunila. Naime, glavni arbitar je dobio signal iz VAR sobe da je jedan od igrača Lajpciga igrao rukom u šesnaestercu.

Nakon pregledanog snimka Slavko Vinčić je pokazao na belu tačku, a novu priliku za gol ovoga puta nije propustio Haland koji snažnim udarcem u donji desni ugao ne ostavlja šansu čuvaru mreže.

Već u narednom napadu Siti kreće po drugi pogodak, De Brujne pogađa prečku sjajnim šutem, a lopta se odbija do Halanda koji spušta loptu u gol za brzih 2:0.

U samoj završnici prvog poluvremena odličan centaršut De Brujnea, a potom šut glavom Dijaša koji završava na stativi, a sve to odlično prati Haland koji zaokružuje svoj het-trik.

Nije trebalo previše vremena domaćinu da u nastavku meča uveća prednost, pogodak već u 49. minutu postiže Ilkaj Gundogan.

Onda se na scenu ponovo vraća neverovatni Erling Haland, koji u 54. minutu postiže svoj četvrti pogodak na ovom meču, ali nemojte misliti da se na tom zaustavio.

Samo tri minuta kasnije Norvežanin još jednom koristi smušenost odbrana Red Bul Lajpciga da bi posstigao svoji pet gol na ovom meču, po čemu se izjednačio sa Luizom Adrijanom i Lionelom Mesijom, koji su jedini postigli pet golova na jednom meču Lige šampiona.

U drugom meču ove večeri fudbaleri Intera iz Milana su uspeli da prođu u narednu fazu, pošto su odigrali nerešeno protiv Porta u gostima 0:0, a pre dve nedelje su na svom stadionu slavili sa 1:0.

Nije se mnogo čekalo na dobru šansu pošto je već u 3. minutu golu Onane iz prilične udaljenosti zapretio Uribe, ali je kamerunski golman bio na visini zadatka.

Foto: Tanjug/AP

Porto je nastavio da bude konkretniji što se šansi u prvom poluvremenu tiče, pošto je ovoga puta Eustahio strašnim udarcem sa ivice kaznenog prostora gađao ugao, ali je Onana još jednom sjajno reagovao.

U samoj završnici je Portu uspevao da trese stative i prečke gola Onane, ali pogotka nije bilo tako da Inter ide u četvrtfinale Lige šampiona.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar