MUK! Pajtićev blizak saradnik Srđan Egić optužen za silovanje devojke (21), a on ĆUTI KAO ZALIVEN

Pajtiću su očigledno prijateljstvo i saradnja sa Egićem bitniji, te je odbio da osudi silovanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Bivši predsednik Demokratske stranke i čovek koji je svojevremeno vedrio i oblačio u Novom Sadu i Vojvodini, Bojan Pajtić, i dalje se nije udostojio da da svoj komentar srpskoj javnosti povodom hapšenja njegovog bliskog saradnika Srđana Egića (42) zbog optužbi za silovanje 21-godišnje devojke.

Egić, takođe nekadašnji funkcioner DS-a, je optužen da je, na 8. mart, silovao devojku iz Kule koja je došla u Novi Sad da traži stan za iznajmljivanje i zbog toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Devojka je u policiji rekla da se sa Egićem upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. Blizak saradnik Bojana Pajtića joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao.

Zatim ju je, pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo u svoj stan.

Prema iskazu devojke, Egić je zatražio od nje da imaju seksualni odnos što je ona odbila, a onda ju je, prema njenim rečima, upotrebom sile na to primorao. Devojka je uspela nakon toga da pobegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavestila tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena devojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je za seksualni napad optužila nekadašnjeg funkcionera Demokartske stranke.

Pajtić neće da osudi silovanje

Pa iako je od ovog skandala prošlo već nekoliko dana, Bojan Pajtić i dalje ćuti i ne osuđuje seksualno zlostavljanje žena. Poprilično čudno za nekog ko se predstavlja kao liberalni, prozapadni političar.

Zbog toga su novinari portala 24sedam stupili u kontakt sa bivšim predsednikom Demokratske stranke i pokušali da dobiju, barem formalnu, osudu seksualnog zlostavljanja 21-godišnje devojke.

Foto: printscreen/Youtube

Ipak, Pajtiću su očigledno prijateljstvo i saradnja sa Egićem bitniji, te je odbio da osudi silovanje.

Pajtiću drugarstvo bitnije od silovanja

Razlog za to je verovatno što bliski odnosi Pajtića i Egića traju više od deceniju. Naime, Egić je baš za vreme režima DS-a, čiji je bio istaknuti član, obavljao vrlo važne funkcije u Novom Sadu.

On je od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD kada ga je smenila vladajuća Srpska napredna stranka.

Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Dok je njegov prijatelj i saradnik Bojan Pajtić profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, Egić je bio docent i gostujući profesor na većini privatnih novosadskih fakulteta. Kako saznaje 24sedam, posle optužbe za silovanje, na tim fakultetima je nastala opšta panika zbog toga što je Egić bio u kontaktu sa mnogo mladih devojaka.

Pored profesure, Egić se bavio i edukacijom iz “liderstva, ljudskih resursa i vođenja organizacije” i nudio zainteresovanima kurs “poslovnog obrazovanja i razvoja” koje je lično držao za 4.000 dinara, a koji im je trebao pomoći u pisanju CV, odabira karijere i traženja posla.

Nažalost, Egićev slučaj je još samo jedan od primera bahatosti političara bivšeg režima Demokratske stranke koji su, i nakon što je narod otkrio njihovo pravo lice i poslao ih u političku istoriju, nastavili da se osiono i drsko ponašaju.

Možda će prijava hrabre devojke, koja je smogla snage da se obrati organima reda, biti ohrabrenje i ostalim žrtvama bahatih moćnika da zlostavljanje prijave i da tako konačno stanemo na kraj napadima na naše majke, sestre i ćerke. Jer one su nešto najvrednije što imamo.



Izvor: 24sedam.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar