Kanselo u Barseloni? Portugalac bi mogao u Kataloniju ukoliko prođe psihološke testove?

Priličan šok za fudbalski svet bio je odlazak levog beka na pozajmicu poslednjeg dana zimskog prelaznog roka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Žoao Kanselo prolazi kroz najteži period u svojoj karijeri.

Važi za jednog od najboljih desnih bekova na svetu, ali očigledno da postoje neki problemi kada ga u svojoj ekipi ne žele ni Pep Gvardiola ni Julian Nagelsman.

Priličan šok za fudbalski svet bio je Kanselov odlazak na pozajmicu poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, a onda su počeli da isplivavaju njegovi “problemi”.

Naime, Kanselo teško prihvata činjenicu da ne igra i sebe smatra najboljim na svojoj poziciji i odbija ulogu rezerviste. Kada ga je Pep sklonio na klupu posle Mundijala, Kanselo je odbijao da sluša trenerove savete, a jednom je i iz autobusa otišao pravo na klupu, ne želeći da bude deo sastanka ako ne igra.

Došao je u Bajern, koji ima opciju da ga otkupi za 70 miliona evra, ali je sva prilika da se to neće dogoditi. Nagelsman je na poslednjih nekoliko mečeva takođe preselio Kansela na klupu, a potom je u petak i obrazložio svoju odluku.

Činjenica da Siti želi da ga se reši, a Bajern ne želi da ga otkupi, otvorila je vrata – Barseloni.

Đoan Laporta je u dobrim odnosima sa Žoržom Mendešom, koji zastupa Kansela i on može da odradi ključnu ulogu da završi transfer, koji neće biti jeftin. Barsa ima finansijskih problema, ali nije nemoguće da takođe pređe prvo na pozajmicu u Barselonu.

Ipak, da bi uopšte došlo do transfera, Barselona želi da Kanselo prođe i određene testove psihološke prirode.

O tome danas pišu katalonski mediji, ističući da je evidentno da Kanselo ima određene blokade i “bubice”, koje veliki klubovi ne mogu i ne treba da tolerišu.

Kanselo ima 28 godina u najboljem je periodu svoje karijere i zato je vrlo čudno što nije standardan u svojim timovima.

Što se fudbalskih karakteristika tiče, Kanselo je savršen desni bek za Barselonu, jer mu najviše odgovara formacija 4-3-3 i ne uklapa se u trenutne sa trojicom štopera što forsiraju odjednom i Pep i Nagelsman.

No, u Barsi su oprezni, ne samo zbog novca koji treba da izdvoje, već i činjenice da bi mogli da se opeku ako Kanselo nastavi da tera po svom i odbija da sluša autoritete iznad sebe, odnosno trenere.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar