Skandal trese Nemačku: Napadač Borusije zvanično lažirao godine (FOTO)

Iako su bili upozoravani da Jusufini papiri možda nisu verodostojni, nisu reagovali ni Borusija iz Dortmunda, ni FF Nemačke, koji su prihvatili da je igrač 2004. godište

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP/Martin Meissner

Skandal trese Nemačku, a u glavnoj ulozi je Jusufa Mukoko, mladi napadač Borusije iz Dortmunda! Naime, prema izvršenoj istrazi, njemu je lažiran datum rođenja i ovaj momak je četiri godina stariji.

“Špigel” je zagrebao po ovoj temi, a “Bunt” je otkrio na osnovu krštenice da je Mukoko rođen u Jaundeu 19. jula 2000, a na 20. novembar 2004, kako mu stoji u pasošu. Na osnovu krštenice upisane pod brojem 4621/2000, koji pokazuje da je fudbaler Borusije rođen u Jaundeu kao Jusufa Mohamadu.

Isto tako, u dokumentu se vidi kako su roditelji Usman Mohamad (taksista) i Jusufa Harira (domaćica). Izvesni Džozef Mukoko, koji sa fudbalerom živi, a naznačen kao njegov biološki otac, je u stvarnosti njegov očuh.

Iako su bili upozoravani da Jusufini papiri možda nisu verodostojni, nisu reagovali ni Borusija iz Dortmunda, ni FF Nemačke, koji su prihvatili da je igrač 2004. godište. On je kao “18-godišnjak” igrao na Mundijalu u Kataru i bio među najmlađim igračima SP.

Mukoko je 2016. godine stigao u mlađe kategorije Dortmunda iz Sent Paulija i briljirao je jer je postigao 90 golova na 56 mečeva u kadetima! Bez obzira na ovu aferu, Mohamadu ili Mukoko je u seniorskoj konkurnciji iskazao veliki talenat, u međuvremenu produžio ugovor sa Borusijom do juna 2026.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar