Tampere jedan od domaćina grupne faze EP u košarci 2025. godine

Utakmice će biti odigrane u "Tampere Dek areni"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KSS

Finski Tampere biće jedan od četiri grada domaćin grupne faze Evropskog prvenstva 2025. godine, koje će zajednički organizovati Finska, Letonija, Poljska i Kipar, saopštio je danas evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Utakmice će biti odigrane u “Tampere Dek areni”, koja je otvorena 2021. godine. Finska će drugi put u istoriji biti jedan od domaćina EP. Prestonica Helsinki bila je domaćin grupne faze na EP 2017. godine.

– Turnir u Helsinkiju je bio za pamćenje. Biće nam veliko zadovoljstvo i čast da isto napravimo i u Tampereu. Ovaj grad je pokazao da je sposoban da organizuje visokokvalitetne međunarodne događaje – rekao je direktor lokalnog Organizacionog komiteta Ari Tamivara.

Dvorana u Tampereu može da primi više od 11.000 navijača. Tampere se priključio letonskoj Rigi i kiparskom Limasolu, koji će biti domaćini jedne grupe takmičenja na EP.

Četvrti grad, koji će ugostiiti grupnu vazu takmičenja biće u Poljskoj, a lokacija će biti poznata 17. marta kada je odobri FIBA Evrope.

Završna faza EP 2025. biće odigrana u Letoniji.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar