Sara je pomazila MAČKU i završila u BOLNICI sa računom od 56.000 evra: Ova bolest je skoro uvek fatalna

Naravno, mislila je da će sve biti u redu jer su se svi igrali sa tom mačkom, ali to nije bio slučaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Australijanka Sara Lankaster je bila na proputovanju Centralnom Amerikom u oktobru prošle godine kada se našla u opasnosti zato što je pomazila pogrešnu mačku. Ovaj nevin čin joj je potencijalno ugrozio život i napravio joj račun za lečenje u iznosu od 60.000 dolara.

Sve je počelo kada je turistkinja sa Tasmanije u hostelu u Nikaragvi rešila da se poigra sa mačkom na pragu ulaznih vrata.

– Mahala je šapom na mene kada me je iznenada ugrizla za levi kažiprst.Bilo je kao ogrebotina sa ubodnom ranom – priseća se Sara, prenosi Njujork post.

– Vratila sam se u svoju sobu, poprskala ujed vodom i rekla svojoj drugarici šta se dogodilo. Ona mi je, pošto je Nikaragvanka, rekla da ne brinem – nastavlja Sara.

Naravno, mislila je da će sve biti u redu jer su se svi igrali sa tom mačkom, ali to nije bio slučaj.

– Kada se pogledam unazad, bilo je pomalo glupo pomaziti je. Ali ja sam to uradila – rekla je.

Uprkos tome što joj je rečeno da se ne opterećuje zbog ujeda, Sara je postajala sve više zabrinuta zbog rizika od besnila. Inače, ovo virusno oboljenje pogađa centralni nervni sistem, a kada se simptomi pojave fatalno je u skoro 100 odsto slučajeva.

– Bila sam zabrinuta zbog toga i niko u hostelu nije mogao da mi kaže da li je mačka vakcinisana – kazala je ona.

Ispostavilo se da je dobro što je platila putno osiguranje u iznosu od 235 dolara, pa su je hitno prebacili u SAD. Agencija od koje je kupila osiguranje savetovala joj je da što pre primi lekarski tretman, iako joj je lekar u Nikaragvi rekao da ujed ne izgleda tako loše.

– Zaista sam se brinula da ne mogu da dobijem tretman koji mi je bio potreban. Besnilo je 100 odsto smrtonosno, pa čak i da je šansa da dobijem 0,1 odsto, po mom mišljenju, bilo je bolje da to eliminišem – kazala je Sara.

Odletela je u Tampu na Floridi i zaprepastila se američkom cenom vakcina protiv besnila. Primila je prvi od četiri seta, od po tri vakcine i svaka je koštala po 20.000 dolara. Srećom, njeno osiguranje je sve pokrilo, uključujući i troškove leta.

– Nisam mogla da verujem koliko koštaju vakcine. Definitivno ne bih mogla da platim iz svog džepa – kazala je ona.

Preostale ture vakcina je mogla da primi u Australiji, inače bi račun bio sumanutih 240.000 dolara.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar