Kako da odaberete pravu boju za spavaću sobu, a da obe strane budu zadovoljne?

Kombinacija muškog i ženskog ukusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kako i koju boju odabrati za spavaću sobu? Ovo je najčešće pitanje supružnika koji planiraju da opreme svoju spavaću sobu.

Potamnite “ženstveno”

Parovi razgovaraju o boji spavaće sobe aktivnije od ukrasa za tapete ili drugih komponenti dizajna. Obično ona voli jednu nijansu, a on drugu. Uzmite svoju omiljenu “žensku” boju i podebljajte, potamnite je, učinite je tamnijom nego inače. Moglo bi da upali.

Razblažite “muško”
Isto radite i sa omiljenim „muškim“ nijansama – bojom viskija, tamnom kožom koju razblažite sa belim detaljima da izgledaju svetlo, pa čak i “ženstveno”.

Koristite crne detalje

Nekoliko tankih linija tamnog drveta je dovoljno da “ženstvena” pastelna paleta ne deluje previše mekano. Označite obrise svetlih objekata. Sledite savet Johanesa Itena, koautora Bauhausovog nastavnog plana i programa i teoretičara nove umetnosti: “Svetle boje na svetloj pozadini mogu se poboljšati tako što ćete ih staviti u crni okvir”.

Foto: Realtyhop via The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Uzmite boje iz oglasa

Kombinaciju narandžaste i plave najčešće koriste trgovci da privuku mušku publiku: u SAD su to boje bejzbol tima Njujork Mets, muškarci podsvesno ovu kombinaciju smatraju “svojom”.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs, Magazin Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar