Sneg noćas napravio velike PROBLEME u zapadnoj Srbiji: U Bajinoj Bašti, Novoj Varoši i Prijepolju najteže

Ekipe izašle na teren i rade na otklanjanju problema

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ, fotografija niske rezolucije/ nr

Na čitavoj teritoriji zapadne Srbije sneg je noćas napravio ogromne probleme, kako na putevima, tako i na elektro mreži.

Na teritoriji opštine Prijepolje nema struje usled kvara na glavnom dalekovodu, rekao je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

– Na celoj teritoriji opštine Prijepolje nema električne energije. Ekipe su na terenu i uklanjaju se kvarovi, kojih je zaista dosta. Putevi prvog prioriteta su očišćeni, zahvaljujući brzoj intervenciji svih koji su odmah po davanju naloga izašli na teren – kazao je Popadić.

I Bajina Bašta je celu noć bila bez električne energije, a tek u jutarnjim satima struja je došla u gradsko područje.

– Glavni putevi su prohodni, dok meštani čiste seoske puteve, ali smo napravili plan da u toku dana očistimo sve. Od teškog i vlažnog snega oboren je veliki broj stabala-  rekla je Vesna Đurić, predsednica opštine Bajina Bašta.

Zavejana sva novovaroška sela, na planinama i do dva metra

Sneg koji je od juče popodne padao u novovaroškom kraju, izazvao je brojne probleme u snabdevanju električnom energijom u selima na nižoj nadmorskoj visini.

– U selima Bistrica, Radijevići, Rutoši, u delu Draglice i Negbine, struje nema od noćas. Tu je padao mokar sneg i opteretio niskonaponsku mrežu, dok je u selima na višoj nadmorskoj visini padao suv sneg i tu nije bilo problema – kazao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Prema njegovim rečima, snega u samom gradu ima u visini od 35 centimetara, u prigradskim naseljima oko pola metra, dok je na planinama snežni pokrivač na pojedinim mestima oko dva metra.

– Skoro sva sela su bila zavejana, jedino je prohodno u selima koja su vezana za magistralni put – kazao je Vasiljević.

On je istakao da su sve nadležne službe na terenu i da su krenule u raščišćavanje seoskih puteva.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar