Lalić o FOTOGRAFIJAMA iz Ritopeka: Armirana traka korišćena za vezivanje ruku i nogu ubijenih muškaraca

Lalić je naveo da su se nakon ubistava pripadnici kriminalne grupe tuširali u kupatilu u prizemlju te kuće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Ilustracija

U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nastavio je da pojašnjava fotografije MUP-a na kojoj se nalazi kuća u Ritopeku, u kojoj su, kako proizilazi iz optužnice, pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubijali svoje žrtve.

Lalić je pojasnio fotografije MUP-a, na kojima se nalazila unutrašnjost kuće u Ritopeku, a na kojima se videlo dosta crvenih tragova nalik na krv, koji su se nalazili na zidovima, garnituri, radijatoru…

Okrivljeni-saradnik je, komentarišući prvi sprat te kuće, rekao da je na jednoj garnituri sedeo Zdravko Radojević, dodajući da je u toj prostoriji boravio i Aleksandar Gligorijević.

Lalić je naveo da su se nakon ubistava pripadnici kriminalne grupe tuširali u kupatilu u prizemlju te kuće.

On je zatim opisao kako se ulazi iz garaže u skrivenu prostoriju, precizirajući da se najpre jedna od polica skine, a zatim se povuče jedan veliki šraf i izvadi kocka u zidu, što je prolaz u skrivenu prostoriju.

Komentarišući jednu stolicu u garaži, Lalić je rekao da je tamo kratko sedeo Goran Veličković, dok je optuženi Vlade Draganić postavljao najlon u skrivenoj prostoriji.

Na fotografijama se video elektrošoker i siva armirana traka koju su, kako je precizirao Lalić, pripadnici grupe koristili za vezivanje ruku i nogu ubijenih muškaraca.

Lalić je komentarišući fotografije dvorišta na kojoj se vidi okrugli crni deo bez trave, rekao da je to zgarište na kojem su paljene stvari Gorana Veličkovića.

Pričajući o garaži, Lalić je rekao da je Miljan Ljepoja dobio udarac ispred ulaza u skrivenu prostoriju, precizirajući da je sigurno ostao trag krvi, dodajući da je ostao i veliki trag krvi Lazara Vukićevića ispred ulaza u garažu, gde su ga pripadnici kriminalne grupe pretukli.

Pojasnio je da su članovi klana Vukićevića nakon prebijanja ispred garaže, uneli unutra u garažu i stavili ga na pod, paralelno sa desnim zidom.

Ispričao je, takođe, da je Zdravku Radojeviću prilikom otmice na prvom spratu kuće, spala jedna patika i da je on bos sišao do prizemlja, zbog čega, kako je Lalić naveo verovatno ostao njegov DNK trag tamo.

Dodao je i da su se pripadnici klana, nakon ubistva Aleksandra Gligorijevića, krvavim patikama i odelima šetali po prvom spratu kuće, zbog čega sumnja da su ostali i njegovi tragovi tamo.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta.

Nakon što Lalić pojasni sve fotografije, okrivljeni i njihovi branioci će postavljati pitanja okrivljenom-saradniku o tim slikama.

Grupa se potvrđenom optužnicom tereti za ubistvo Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar