Nadal odustaje od prestižne nagrade: Čast je biti nominovan za Laureus, ali, ti je zaslužuješ (FOTO)

Bik sa Majorke poručio je na društvenim mrežama da bi nagradu ove godine trebalo da osvoji – Lionel Mesi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal je danas nominovan za sportistu godine, ali je i on sam poručio da ta nagrada pripada drugom čoveku.

“Laureus” je danas objavio spisak nominacija za prestižne godišnje nagrade koje se dodeljuju sportistima, klubovima, pojedincima za dostignuća u 2022. godini.

Fudbaler Pari Sen Žermena Argentinac Lionel Mesi, švedski atletičar Armand Duplantis, igrač Pari Sen Žermena Francuz Kilijan Mbape, svetski šampion u F1 Holanđanin Maks Ferstapen, španski teniser Rafael Nadal i košarkaš Golden Stejta Stef Kari nalaze se među nominovanima za prestižnu nagradu Laureus za najboljeg sportistu u prošloj godini.

Bik sa Majorke, koji je poznat fudbalskoj publici kao veliki navijač Real Madrida, se zahvalio na nominaciji, ali poručio na društvenim mrežama da bi nagradu ove godine trebalo da osvoji – Lionel Mesi.

– Čast je biti nominovan za Laureus Sportistu godine…ali…ove godine…Idemo Leo Mesi, ove godine ti to zaslužuješ! – poručio je Nadal na svom Instagram nalogu.

Svetski prvak u Formuli 1 Maks Ferstapen je bio osvajač prošle godine, dok je Mesi podelio nagradu sa Luisom Hamiltonom u 2020. godini. Od 2000. godine, od kada se dodeljuje ovo priznanje, Rafael Nadal je dva puta bio najbolji 2011. i 2021. godine.

Najtrofejniji je Rodžer Federer sa pet titula, Novak Đoković, koga nema u konkurenciji ove godine bio je najbolji četiri puta (2012, 2015, 2016. i 2019.), a utisak je da je morao da bude i 2020.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar