Prvo dobro razmislite: Pet velikih grešaka koje ljudi prave posle raskida

Neke stvari jednostavno ne smete da radite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Raskidi mogu da budu veoma bolni, pa se iz tog bola javljaju i neki neodgovarajuće reakcije, iliti greške, koje žene prave.

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić ističe pet najčešćih grešaka koje ne bi trebalo da radite nakon prekida veze:

– Prva greška je da ga moliš i preklinješ da ti se vrati i da ga uveravaš u to da je raskid bio loša odluka. Jednostavno na taj način ti sebe ponižavaš i postaješ mu dodatno neprivlačna, možda čak i odbojna.

Druga greška koju praviš jeste to očajničko ponašanje, slanje i zasipanje porukama, slikama, govornim porukama, možda slanje poklona, kojekakvih iznenađenja itd. Dakle sve je to prenaglašeno i dodaje neki dodatni pritisak na tu vašu situaciju.

Treća greška jeste iskazivanje besa, ljutnje, opet slanje tih nekih ljutitih poruka, govornih poruka ili možda pretnje ili ogovaranje kod zajedničkih prijatelja.

Foto: Shutterstock

Četvrta greška jeste da ostaješ prijatelj sa svojim bivšim, što rade mnoge žene, nadajući se da će se tako taj bivši vratiti.

Peta, najveća greška jeste ustvari to jedno opsesivno ponašanje, a to je uhođenje na društvenim mrežama, prolazak pored njegove kuće kolima, pored njegovog posla, kontaktiranje njegovih prijatelja, članova porodice itd.

Ono na čemu ti ovde treba da radiš jeste da staviš fokus na sebe, na svoje samopouzdanje i svoje samopoštovanje, što može da bude veoma teško, ali na tome može da se radi – zaključuje Slađana.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar