Vučić poručio: Odlikovanjima Srbija pokazuje da ne zaboravlja PRIJATELJE države

On je naglasio da nema lepšeg zadatka i cilja nego da se voli i čuva država, kao i da ne postoji ništa uzvišenije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da odlikovanjima koja se danas uručuju povodom Dana državnosti Srbija pokazuje da ne zaboravlja prijatelje države, da misli na sve one koji su nešto učinili za nju i za njene građane.

On je na ceremoniji dodele ordenja u Predsedništvu Srbije rekao da su se dobitnici, prihvatajući ordenje, svrstali u red pojedinaca i institucija bez čijeg delovanja Srbija ne bi bila ono što jeste danas – prosperitetna država koja poštujući diplomatske običaje gaji iskrena prijateljstva sa narodima širom sveta.

– Vi koji ste povodom Dana državnosti zaslužili ovo blistavo odlikovanje znajte da su u vas uprte oči građana, kao i njihovo neiscrpno poverenje u vašu ljubav i lepe namere. Vi danas nosite veću odgovornost od onih koji nemaju odlikovanje. Vaš posao je da služite državi na svakom mestu, od kafane i restorana, kućnog podruma do ulice, na svakom mestu i uvek morate da budete uz svoju državu, nikad protiv nje – rekao je Vučić.

On je naglasio da nema lepšeg zadatka i cilja nego da se voli i čuva država, kao i da ne postoji ništa uzvišenije.

– Danas kada je naša zemlja pritisnuta sa više strana i u vreme kada kroz svoju istoriju najbrže ekonomski napreduje moramo jasno da kažemo svima, bez obzira koliko ćemo dobronamernih da imamo sa jedne koji nas ubeđuju da je ta strana jedina dobra za našu zemlju i jednako takvih sa druge strane koji će nas neumerno ubeđivati da je izbor za tu stranu jedini moguć za Srbiju i njen opstanak, nemamo ništa od ta dva izbora već jednu mogućnost – da budemo svoj na svome, brinemo i čuvamo svoju državu – poručio je Vučić.

Vučić je kazao i da mu je čast što baš on u svojstvu predsednika dodeljuje nasleđe Karađorđa i Miloša Velikog, koje nas obavezuje da budemo hrabri i mudri u najtežim trenucima.

– Hvala vašoj svetosti, svim prijateljima iz regiona, Srbima iz različitih država koji su danas ovde, predstavnicima našeg naroda iz drugih zemalja koje nisu sa prostora SFRJ, jer pripadamo istom rodu i imamo isti jezik i kulturu. Uvek ćemo biti uz vas, hvala predsedniče Republike Srpske što ste uvek sa nama i svima drugima iz RS – rekao je Vučić.

On se patrijarhu Porfiriju zahvalio na podršci državi i istakao da je danas u Miloševoj crkvi podignutoj 1823. godine video koliko je dobro jedinstvo države, naroda i crkve.

Kako je rekao, to je doprinelo srpskom prosperitetu u 19. veku i izrazio nadu da u 21. veku nećemo prokockati sve te dobre stvari.

– Sretenje je i državni i nacionalni i verski praznik. Crveno slovo u srpskom kalendaru. Neka živi Srbija – poručio je Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar