Potegao PIŠTOLJ na Nevenu 20 dana pre ubistva, otac ga razoružao: Stravični DETALJI zločina u Grockoj

Nasilja je bilo, ali je tačno da nije podneta prijava, što potvrđuje i Nevenina majka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša, Objektiv.rs/Stefan Kojić, Printscreen/Drustvene Mreze, Ilustracija

Nakon stravičnog zločina koji se dogodio u Grockoj kada je Nevenu P. (20) hicem iz pištolja ubio suprug, policajac Đorđe P. (29) pa potom izvršio samoubistvo, majka mlade devojke izjavila je da je Đorđe i ranije potezao pištolj na njenu ćerku.

Stravična tragedija potresla je u petak uveče beogradsko prigradsko naselje Grocka. Policajac Đorđe P. iz pištolja je ubio suprugu Nevenu, a potom je presudio i sebi. Dva mlada života su ugašena, a sve zbog patološke ljubomore policajca koji nije mogao da podnese da ga Nevena napusti. Nesrećna devojka biće sahranjena u utorak, 14. februara na groblju u Grockoj, gde su i živeli.

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se zvaničnim saopštenjem da nije bilo ranijih prijava za porodično nasilje. Nažalost, nasilja je bilo, ali je tačno da nije podneta prijava, što potvrđuje i Nevenina majka, Ivana Bekić.

– Ona je već duže imala problema sa njim. On je na Nevenu potegao pištolj 20. januara, ali je otac uspeo da ga razoruža. Nevena nije htela da ga prijavi, nije želela da mu pravi probleme, nije htela da ostane bez posla. Ja sam poštovala njenu želju i sada žalim zbog toga – kaže majka devojke.

Celo naselje Grocka potrešeno je ovom tragedijom. Brojni su izrazi saučešća, ali oni, koji bi možda i prvi trebalo da izraze tugu, žaljenje i ponude pomoć, nisu se dosad oglasili.

– Nije bilo nikakvih izjava saučešća, izražavanja žalosti ili bilo čega od tih ljudi. Ni policije, ni Đorđeve porodice. Kao da nisu ljudi – ogorčena je Ivana.

Iza ove tragedije ostala su mnoga pitanja, kako je takav čovek mogao da radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova i da nosi oružje, ali i upozorenje da sve slučajeve porodičnog nasilja treba prijavljivati i da sistem i institucije treba da ohrabre žrtve da to učine.

Kako otkriva Nevenina majka, kobnog dana je Nevena došla kako bi pokupila stvari koje nije odnela u prvoj turi, pošto se pre oko dve nedelje iselila iz njihovog zajedničkog doma jer više nije želela da bude u braku sa Đorđem.

– Nevena je otišla na njegov nagovor, da dođe da pokupi stvari i da se lepo pozdrave, da ne okreću glavu jedno od drugog – objašnjava Nevenina majka, ali to je zapravo bila zamka za nesrećnu devojku.

U petak popodne, Đorđe P. pucao je prvo u svoju suprugu Nevenu, a potom je izvršio samoubistvo.

Zločin se dogodio u stanu u koji su se usleili pre nekoliko meseci, a venčali su se početkom prošle godine.

BONUS VIDEO:Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar