Potresna ispovest srpske odbojkašice iz Ankare: “Ovakvu tragediju Turska skoro nije doživela”

- Svaki turski tim je organizovao prikupljane pomoći, da svako donese što može - rekla je Buša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Bjanka Buša, jedna od naših najboljih odbojkašica, ističe da je turska prestonica Ankara, gde zajedno sa Sarom Carić brani boje PTT-a, utihnula, da je u zemlji sve stalo, da su odloženi sportski događaji i da klubovi prikupljaju pomoć za stradale na jugu Turske.

– Stvarno smo svi potreseni. Ovakvu tragediju Turska nije doživela u skoriji vreme. Trenutno je sve obustavljeno, dani žalosti su narednih sedam dana. Kod mene u Ankari zemljotres se nije mnogo osetio, bila su samo dva manja potresa, ali, pošto gledam televiziju, na jugu Turske je stanje stvarno katastrofalno. Mi smo sada dobili par dana slobodno, verovatno dok se ne organizuju klubovi i Liga. Tu smo i čekamo – priča u telefonskom razgovoru za “Novosti” Bianka Buša.

Trofejna odbojkašica ističe da ne postoji veliki strah, ali da svi veoma emotivno doživljavaju tragediju:

– Veoma teško sve ovo preživljavamo, zato što znamo par odbojkašica, odbojkaša, koji su dole izgubili živote, koji su zarobljeni u ruševinama. Zatrpani su igrači dva muška i dva ženska tima, jedna velika katastrofa. Neke saigračice tamo imaju porodice, rođake, tako da je sve sveže i previše emotivno. U Ankari je sve tiho, ceo grad je utihnuo, baš je tužna situacija u celoj državi.Srećom na jugu Turske nije bilo srpskih igrača, tako što se toga tiče sve je OK.

– Svaki turski tim je organizovao prikupljane pomoći, da svako donese što može. Svi učestvujemo koliko možemo – kaže Buša.

Bonus video:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar