Srpski SPASILAČKI TIM na putu ka Ankari: Oglasio se ambasador Srbije u Turskoj

On za sada nije mogao da kaže gde će oni biti tačno raspoređeni ali veruje da će to biti oblast Gazijantepa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Hepi Tv

Zoran Marković, ambasador Srbije u Turskoj, potvrdio je da je sprski spasilački tim krenuo put ove države koja je pogođena zemljotresom jačine 7,8 jedinica Rihterove skale i u kom je stradalo oko 1.500 ljudi.

Ambasador je precizirao da je tim sastavljen od 21 pripadnika Sektora za spasavanje i vanredne situacije MUP-a Srbije i tri koordinatora, što znači ukupno 24 čoveka.

– Oni će se javiti nama i naravno da ćemo biti sa njima u komunikaciji i bićemo im na raspolaganju za sve što bude trebalo i šta budemo mogli da uradimo za njih – rekao je Marković.

On za sada nije mogao da kaže gde će oni biti tačno raspoređeni ali veruje da će to biti oblast Gazijantepa.

Ambasador je ponovio da nema srpskih državljana koji su povređeni u ovom zemljotresu, ali ističe da je šteta sigurno velika.

– Još niko nema tačnu procenu kolika je šteta, ali govori se o oko 3.500 srušenih stambenih objekata, u pitanju su stambene zgrade da se razumeo u tih deset provincija koje su pogođene zemljotresom – kaže on.

Prema rečima našeg ambasadora u Turskoj, do sad je evidentirano oko 1.400 mrtvih, i oko 6.000 povređenih ljudi.

Saučešće turskom narodu jutros je uputio predsednik Vučić u kome je napomenuo da je “Srbija spremna da ponudi svu neophodnu pomoć”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar