Erdogan PRIHVATIO rusku POMOĆ: Putin šalje spasioce i u Tursku, više od 2.000 poginulih

Zemljotres jačine 7,4 stepena Rihterove skale dogodio se rano ujutru u turskoj provinciji Kahramanmaraš

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia, EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prihvatio je ponudu Vladimira Putina da pomogne slanjem ruskih spasioca u koji bi radili na otklanjanju posledica zemljotresa, javila je pres-služba Kremlja.

– Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Izražavajući duboko saučešće u vezi sa razornim zemljotresima koji su izazvali brojne žrtve, Putin je potvrdio spremnost da odmah pomogne u otklanjanju posledica prirodne katastrofe. Konkretni predlozi su već dostavljeni turskoj strani, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je Erdogan toplo zahvalio Putinu na ovako brzoj i iskrenoj reakciji. On je dao uputstva nadležnim resorima zemlje da prihvate pomoć ruskih spasilaca.

Ranije u ponedeljak, sirijski predsednik Bašar al Asad je takođe sa zahvalnošću prihvatio ponudu pomoći tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom. U narednih nekoliko sati u republiku će poleteti spasioci Ministarstva za vanredne situacije.

Zemljotres jačine 7,4 stepena Rihterove skale dogodio se rano ujutru u turskoj provinciji Kahramanmaraš. Prema poslednjim podacima, ukupno je stradalo više od 2.340 ljudi. U Turskoj je poginulo 1.498 ljudi, povređeno je 8.533. Zemljotrtes je pogodio i sirijske provincije Alepo, Latakiju, Hamu i Tartus. Izvještava se o 461 žrtvi katastrofe.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar