Ne obraćate pažnju na njih, a loše utiču na organizam: Četiri nezdrave ženske navike

U kojoj navici ste se najviše pronašli?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Pazite na ishranu, brojite kalorije, vežbate i spavate preporučenih osam sati?

Iako sve to radite svakodnevno, posotje neke navike kojih niste svesni, a koje negativno utiču na zdravlje.

1. Nošenje uskih farmerki

Ma koliko popularne „mršave farmerke“ bi trebalo izbegavati u širokom luku jer one proizvesti mnogo problema u genitalnom području. Naime, veoma je čest slučaj da baš uske hlače budu uzrok gljivične infekcije kod žena zbog nekvalitete materijala, vrućine i vlage. Ako već ne možete da se odreknete uskih farmerki noću spavajte bez donjeg veša i dozvolite  koži da diše.

2. Visoke potpetice

One u sekundi naprave da izgledamo otmeno i sexi i teško da ćemo ih se ikad odreći, ali isto tako mogu izazvati mnoge zdravstvene probleme. Vrtoglavo visoke potpetice mogu promeniti način na koji hodate, izazvati bol u leđima i kolenima, skratiti mišiće i ukrutiti i odebljati ahilovu tetivu.

Foto: Shutterstock

Takođe posledica nošenja visokih potpetica mogu biti čukljevi i kurje oči zbog nepravilnog položaja prstiju. Tu su još i urastanje nokta kao i artritis stopala. Da biste smanjili rizik od nastanka ovih neugodnih stanaja preporučuje se da jedan dan nosite visoke potpetice, drugi dan malo niže, a treći dan potpuno ravne cipele. Koliko je nezdravo celo vreme bitu štiklama toliko je nezdravo iz visokih štikli skakati u baletanke.

Sočiva u boji

Većina žena bi da može na sebi promenila sve od boje očiju do oblika obrva. Problem je što je danas većina tih promena moguća i žene ih praktikuju ma koliko štetne bile. Jedna od njih su svakako sočiva za promenu boje očiju. Ovakva sočiva čija je namena isključivo kozmetička, a ne korektivna i koja možete kupiti bez recepta lekara nikako nemojte koristiti. Pored toga što mogu izazvati jake infekcije u krajnjem slučaju mogu izazvati slepilo.

Tamponi

Tamponi su veoma praktični za „one dane“ u mesecu, posebno leti, ali samo ako ih redovno menjate. Zvuči bizarno, ali kod mnogo žena se dešava da zaborave na tampon i on unutra ostane mnogo duže nego što bitrebalo, što može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme koje uključuju i po život opasne bakterijske infekcije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, lifepressmagazin.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar