Trudnica saznala da njeno telo ne hrani SAMO bebu, već i nešto DUPLO TEŽE: Onda se srušila od bola (FOTO)

Lekari su joj u početku rekli da nema razloga za brigu, ali je onda cista krenula naglo da raste

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Trudnica iz Njujorka otkrila je da njena beba nije jedina stvar koja joj raste u stomaku.

Lekari su kod Iv Linkoln (36) pronašli ogromnu cistu veličine dinje, a njeni hormoni su “hranili” i bebu i cistu. U sedmoj nedelji trudnoće sa svojim trećim detetom, ultrazvuk je prvi put pokazao tada malu cistu na desnom jajniku.

U početku nije bilo razloga za brigu, dok su lekari savetovali da se ne operiše jer bi to potencijalno moglo da poveća rizik po bebu

Međutim, Ivini hormoni, koji se oslobađaju tokom trudnoće, prouzrokovali su narednih nekoliko nedelja ubrzani rast ciste. Ona je krenula da pritiska bebu, a stomak trdnice je bio mnogo veći nego što je trebalo.

– Počela sam da se brinem kako je vreme prolazilo jer je to raslo. Otišlo je sa devet na skoro 13 centimetara – rekla je ona dodavši da su joj preporučili operaciju šest nedelja nakon porođaja, prenosi Njujork post.

Lekari su iv takođe kazali da im se obrati ako krene da oseća bol, ali nije mislila da će do toga doći.

Nažalost, nije bila u pravu, pa se u 23. nedelji prosto srušila od bolova. Prvo je osetila grč koji je ličio na “ubod tupim predmetom” i postajao sve jači. Nakon 24 sata, pozvala je svog doktora i sutradan otišla na ultrazvuk, koji je pokazao da je cista natekla na 17 centimetara za samo nedelju dana.

Uznemirujuću fotografiju ciste možete pogledati OVDE.

– Toliko je porastao da je izgledao kao još jedan vodenjak za bebu, ali se videlo da u njoj nema ničega, pa je bilo jasno da je beba u jednoj, a ne u drugoj kesi – rekla je Linkoln, koja je trenutno u 26. nedelji trudnoće.

Lekari su je obavestili da je cista bila teška četiri kilograma, dok je beba tada imala jedva imala dva.  Linkoln je hitno prebačena u bolnicu na testove, kako bi se uverili da cista nije kancerogena.

Magnetna rezonanca je pokazala da je ispunjena krvlju i tečnošću, pa je 9. januara prebačena kod ginekološkog specijaliste na hitnu operaciju.

– Bilo je veoma zastrašujuće kada su mi objasnili rizik po bebu tokom operacije, jer je to moglo da izazove porođaj ili uznemirenost bebe – reklao je zabrinuta žena.

Iv je sve vreme budna tokom operacije, sama sa lokalnom anestezijom u kičmi, kako bi se smanjio rizik po bebu. I majka i beba su srećom uspeli da prebrode rizični dvočasovni zahvat, ali su specijalisti bili u pripravnosti u slučaju damora da se obavi prevremeni porođaj.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar