Bivši kapiten Dejvis kup reprezentacije Srbije o Novaku: “Meni je smešno šta pričaju zapadni mediji”

Prokometarisao je i vikanje na Gorana Ivaniševića tokom finala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Novak Đoković osvojio je 10. Australijan open, odnosno 22. Gred slem titulu, kada je u finalu savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:0.

Bivši selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, prokomentarisao je Novakovu pobedu i šta ga je sve pratilo kroz turnir.

– Novaka pamtim od juniorskih dana. Ove cifre koje je uspeo da naređa, 38 titula, pa šest mastersa zaista ne treba komentarisati. Meni je smešno šta pričaju zapadni mediji koji još dovode u pitanje da je on broj jedan. Vidim da neki pričaju da je trebalo u bronzi da bude izliven u Australiji i neki stadion da se nazove po njegovom imenu što je sasvim razumljovo – rekao je Obradović.

Dodao je da Đoković crpi energiju koju mu donose porodica i navijači širom sveta.

– On je od ranijih juniorskih dana imao ogromnu količinu energije koju je dobijao iz svoj nacionalnog tima. Porodica i nacionalni ponos su nešto odakle je on crpeo ogromnu motivaciju. Taj osećaj da igra za svoj narod to je ono što neki ne shvataju. Da mi je neko pričao da će neko da nas bombarduje u dvadesetom veku ne bih verovao. To jeste negativno, ali za sportiste jeste motivacija. Ja to poredim sa Nikolom Teslom koji je stradao u Americi. Samo su hteli da ga iskoriste za što veći profit, a on je hteo da pomogne čovečanstvu – ocenio je Obradović.

Prokometarisao je i vikanje na Gorana Ivaniševića tokom finala i objasnio zašto se to desilo.

– Vi kao trener ne smete da imate otvorenu, verbalnu komunikaciju sa igračem. Ipak, oni dogovore neverbalni oblik komunikacije očima i izrazima lica što je veoma važno. Za to se mora biti maksimalno koncetrisan, potrebno je da stalno komunicirate preko šifara, kao preko morzeove azbuke, da znate šta znači mig, pomeranje usana u levu ili desnu stranu i td. Normalno je da dođe u nekom trenutku do pada koncentracije. Novak je verovatno primetio da se komunakacija gubi i to je u datom trenutku bio njegov način da sve to malo probudi i izoštri.

Bonus video: Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar