Medved “influenser” je hit na mrežama: Nabasao na KAMERU, a njegovom sledećem potezu svi pričaju (FOTO)

Druge životinje ih obično ignorišu, ali ne ovaj radoznali predator

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/@boulderosmp

Medved iz Kolorada u SAD, napravio je oko 400 selfija kamerom za divlje životinje.

Prema lokalnim zvaničnicima, kamera za snimanje pokreta u Bolderu snimila je oko 400 fotografija radoznalog crnog medveda prošlog novembra.

Gradsko odeljenje za otvoreni prostor i planinske parkove instaliralo je devet kamera za praćenje i učenje o lokalnim vrstama divljih životinja, uz minimiziranje ljudskog prisustva u osetljivim staništima. Jedna od kamera snimila je oko 580 fotografija, a na oko 400 njih prikazan je isti medved.

– Ove slike su nas nasmejale, a mislili smo da će i drugi. U ovom slučaju, medved se posebno zainteresovao za jednu od naših kamera za divlje životinje i iskoristio priliku da napravi stotine selfija – rekao je jedan od zaposlenih upomenutoj službi.

Zvaničnici kažu da većina životinja ne primećuje kamere, koje se aktiviraju kada životinja stane ispred njih. Snimaju životinje poput jelena, dabrova i manje radoznalih crnih medveda dok se bave svojim poslom, ali ovaj medved je bio opčinjen njome.

Ova metoda fotografisanja ne plaši životinje i ne nanosi im štetu, a koristi se za mapiranje područja sa divljim životinjama i posmatranjem njihovog ponašanja prikazuje njihov život i način na koji se prema njima treba ponašati.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar