Zvicerov rođak UŽIVO pratio ubistvo Vukotića: Snimali ga kako UMIRE, pa slali Žutom

Vukotić je, podsetimo, ubijen dok je s trudnom suprugom Mašom M. i njihovom maloletnom ćerkicom bio u automobilu na auto-putu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti, MUP

Radoje Živković Žuti, rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, uživo je pratio ubistvo Jovana Vukotića 8. septembra prošle godine u Istanbulu.

Kako prenose turski mediji, u njegovom telefonu pronađeni su dokazi koji pokazuju da je osoba čiji identitet tokom istrage nije otkriven snimala umirućeg Vukotića i poslala snimak.

– Svedok je u optužnici naveo da je nakon ubistva jedna osoba veoma pomno snimala Vukotića kako umire mobilnim telefonom. Ova osoba nije bila slučajni prolaznik, već je osumnjičena da je slike i snimke poslala ubicama i naručiocima zločina. Međutim, identitet te osobe zasad nije otkriven – preneli su turski mediji. Podsetimo, istragom je utvrđeno da su vođe kavačkog klana ubistvo Vukotića u Turskoj platile milion i po evra.

U telefonu Radoja Živkovića, kako navode, pronađene su fotografije automobila u kom je Vukotić ubijen na parkingu tržnog centra u kom je pre zločina bio sa suprugom Mašom M. i njihovim detetom, kao i fotografije kad njihov automobil kasnije izlazi na ulicu.

– Na dan ubistva, 8. septembra prošle godine, nekoliko minuta pre ubistva Vukotića, Radoje Živković je preko GPS postavljenog u automobilu u kom je bio Vukotić, na svom telefonu pratio kretanje preko aplikacije na svom mobilnom. Na njoj je pisalo i čak kojom se brzinom automobil kreće, a Živković je napravio i tu fotografiju praćenja i ona je pronađena kod njega – navode turski mediji i dodaju da je istragom utvrđeno da je u tom trenutku Živković bio na samo nekoliko kilometara od mesta zločina.

Vukotić je, podsetimo, ubijen dok je s trudnom suprugom Mašom M. i njihovom maloletnom ćerkicom bio u automobilu na auto-putu, pošto su završili kupovinu u tržnom centru. Dvojica muškaraca na motoru, kako se sumnja, prošla su pored njih i ispalila hice. Policija je istog dana uhapsila Vukotićevog vozača Emra K. jer je on, dok su Vukotića vozili u bolnicu, polomio dva telefona i pokušao da ih sakrije, a prethodno obrisao sve poruke sa aplikacija Vocap i Signal.

Misteriozni mejl

Tačno 10 dana posle ubistva Vukotića istražiteljima je stigao mejl u kom je bilo navedeno da je ubistvo izveo kavački klan, kao i da se Radoje Živković nalazi u Istanbulu. Nepoznati pošiljalac je napisao i ko ga je skrivao pa je on brzo uhapšen, a u sobi u kojoj je boravio pronađena su dva telefona. Takođe, privedeni su i njegovi turski saradnici, među kojima je i izvesna žena iz Turske koja im je pomagala da se skrivaju, a u čijem su telefonu takođe pronađene fotografije Vukotićevog auta u danima pre ubistva. Kako prenose mediji iz te države, ona je izjavila da je Radoju Živkoviću davala svoj telefon na korišćenje i da te slike nisu njene.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar