Roditelji, OPREZ: Pojavila se nova droga u obliku žvaka u OSNOVNIM školama u Beogradu

Alarmantno upozorenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U beogradskim školama pojavila se nova vrsta droge koja je lako dostupna đacima, a informaciju o tome dele roditelji u roditeljskim vajber grupama.

Jedna od pomenutih supstanci je u obliku žvake, poznatija kao “KIDS” droga. Njen efekat počinje nakon samo 15 minuta, a stručanjaci kažu da je jača i od ekstazija.

– Dragi roditelji, htela sam da Vas obavestim da su se pojavile na tržištu psihoaktivne supstance koje su lako dostupne učenicima. Jedna je u obliku žvake poznatija kao kids droga, efekat počinje nakon 15 minuta i jači je od ekstazija, a tragovi skrivanja su posebna zamka za roditelje i zaposlene u školi, jer je umotana kao pakovanje žvaka.

Druga je tzv. snus – čist nikotin u prahu koji se pakuje u malim vrećicama čaja i on se sisa ili šmrče. Veoma je jeftin, kesica košta 100-150,00. Molim Vas da sa decom porazgovarate o ovome, da budu obazrivi da im neko ne “podvali” žvaku… – navedeno je u jednoj od poruka u roditeljskim vajber grupama u koju su “Novosti” imale uvid.

Prema saznanjima, ovakve poruke dele se u roditeljskim vajber grupama osnovne škole Dragan Lukić i Vojvoda Radomir Putnik.

Prema nekim informacijama, slične poruke pojavile su se i u grupama drugih škola u Beogradu.

BONUS VIDEO

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar