Apel legendarne Bili Džin organizatorima Vimbldona: Ukinite suspenzije igračima

Radite kao drugi Gren Slem turniri, život je prekratak - rekla je Bili

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/ Youtube

Legendarna američka teniserka Bili Džin King, pozvala je organizatore Vimbldona da ukinu zabranu ruskim i beloruskim igračima i igračicama, odnosno da im dozvole da igraju na londonskom turniru.

– Radite kao drugi Gren Slem turniri, život je prekratak – rekla je Bili Džin King novinarima u sredu u Melburnu, na marginama Australijan Opena.

Organizator engleskog turnira „All England Tennis Club“, planira da zadrži zabranu i ove godine, koja je donesena prošle godine, zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

– Mislim da bi trebali da dobiju bonuse. Neka igraju i dobiju svoj novac – dodala je Bili Džin King.

Prošle godine, Britanska teniska federacija (LTA) i „All England Tennis Club“ zabranili su ruskim i beloruskim igračima i igračicama učešće na Vimbldonu, nakon pritiska Vlade da uvede zabranu.

U isto vreme ATP i WTA su doneli odluku da to izdanje Gren Slem turnira neće doneti bodove za rang-liste.

Dok ostala tri Gren Slem turnira  (Australijan Open, Rolan-Garos i US Open) dopuštaju ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama da igraju, skupljaju bodove i bonove, ali pod neutralnom zastavom.

Beloruskinja Arina Sabalenka, koja se kvalifikovala za polufinale ženskog pojedinačnog turnira na Australijan Openu, nedavno je izjavila da je prošlogodišnje isključenje ruskih i beloruskih igračica iz Vimbldona bilo uzaludno i da se „stvarno nada“ promeni u ovoj godini.

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar