Dva čoveka ubili PETLOVI SA NOŽEVIMA: Skočili i isekli ih, lekari uzalud pokušavali da ih spasu

Policija istražuje obe bizarne smrti, koje su se desile istog dana u dva različita mesta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Paul Broadbent / Alamy / Alamy / Profimedia

Dvojicu muškaraca u Indiji ubili su petlovi sa noževima vezanim za noge, tokom brutalnih borbi koje su organizovane 15. januara. Oni su isečeni u dva odvojena incidenta istog dana, nakon čega su iskrvarili nasmrt, prenosi Nju Indian Ekspres.

Prva žrtva (43) je vezivala sečiva za noge svog petla uoči tuče u gradu Kakinadi. Pticu je preplašila gomila gledalaca, pa je krenula da se otima, skače i maše krilima. Tada je petao posekao po nozi i zglobovima na ruci svog vlasnika, pogodivši velike krvne sudove. Neimenovani čovek je ubrzo preminuo u bolnici.

U jako kratkom razmaku, ali u drugom delu zemlje, 20-godišnji muškarac bio je među publikom tokom borbe petlova u Istočnom Godavariju kada je na njega naleteo jedan od suprotstavljenih “boraca” naoružan sečivima. Mladić je zaradio više dubokih posekotina i preminuo je na putu do bolnice.

Policija istražuje obe smrti.

Borbe petlova su popularne na jugoistoku Indije, a mnogi ljudi odlaze da gledaju ovaj okrutni spektakl tokom hinduističkog festivala Sankranti, koji pada 15. januara.

Indijske vlasti su ovaj krvavi sport proglasile ilegalnim 1960. godine, a sud je obnovio zabranu 2016. godine. Međutim, Vrhovni sud je 2018. godine, ipak dao zeleno svetlo da se borbe petlova održe na tradicionalan način, bez noževa i klađenja.

Ali uprkos zabrani oružja, mnogi i dalje vezuju sečiva svojim najjačim petlovima.

– Borbe petlova su najveća atrakcija u Godavariju i delovima okruga Krišna i Guntur tokom trodnevnog festivala Sankranti. Moja porodica i ja smo došli u Bimavaram čak iz Bengalurua da uživo prisustvujemo meču – rekao je jedan od gledalaca za Nju Indian Ekspres.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: New Indian Express

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar