Radi 12 sati dnevno sedam dana u nedelji, a nazivaju ga IZDAJNIKOM: Zbog ove slike digla se BURA (FOTO)

Jedan Kinez završio je na bilbordu svojih radnih navika, ali je to mnogima zasmetalo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/karlyukav

Kinez koji je dobio pohvale svog poslodavca jer radi 12-časovne smene 30 dana mesečno nedavno je izazvao burnu raspravu u svojoj zemlji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dana 18. februara prošle godine slika uramljenog bilborda koji prikazuje „uzornog radnika“ kompanije u u gradu Džengdžou, postale su viralne na kineskim društvenim mrežama, što je izazvalo vatrenu debatu. Počasni bilbord veliča udarništvo Šue Lintaoa jer svojim primerom utiče na nove, kao i na stare zaposlene, poboljšavajući produktivnost kompanije, štedeći novac poslodavcu i poboljšavajući iskorišćenost opreme.

Međutim, izgleda da većina korisnika interneta u njemu ne vidi uzornog radnika, već „izdajnika“ i „saučesnika u paklu prekovremenog rada“.

Dan nakon što je njegova fotografija postala viralna na internetu, Šue Lintao se oglasio na društvenim mrežama da razjasni stvari, rekavši da ga niko ne tera da radi 12 sati dnevno. Kaže da to radi dobrovoljno, jer mu se plata obračunava na osnovu broja odrađenih sati, pa ako želi da zaradi više, mora da radi više. Takođe je rekao da zbog prirode svog posla ne mora stalno da bude prisutan i da njegov posao nije toliko intenzivan.

Lintao je dodao da mu poslodavac dozvoljava da uzme slobodno ako to želi i da svaki kvartal ima jednu nedelju godišnjeg odmora. Takođe je odbacio optužbe da ga je poslodavac eksploatisao.

Čovekovo objašnjenje nije uticalo na smirivanje tenzija među radnicima koji su ga smatrali učesnikom u ozloglašenom kineskom problemu prekomernog rada. Neki su ga nazvali „izdajnikom radnika“, a drugi su pitali: „Koliko smrti od prekomernog rada pokušavate da izazovete?“

Ipak, nisu ga svi osuđivali, a jedan profesor sa univerziteta sociologije je tvrdio da je on primer posvećenosti i napornog rada kojem se treba diviti. On je rekao da preduzeća treba kritikovati ako teraju zaposlene da rade prekovremeno, ali ako je to odluka radnika, treba je pohvaliti.

Lintao je takođe proglašen za zaposlenog godine u kompaniji 2021. godine.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Oddity central

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar