Poziv na LINČ! Tajkunski mediji u kampanji da se Danilo Vučić ODREKNE OBEZBEĐENJA!

Direktna pretnja i ugrožavanje života čoveka koji je gnev na sebe navukao time što mu je otac usadio patriotizam u grudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Hajka! Napad! Laži!

Ovim rečima mogu se opisati natpisi tajkunskih i njima pobratimljenih regionalnih medija ovih dana, a u centru svega je sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo.

Ali ovog puta nije ostalo samo na rečima. Prešlo se na dela. Objavljen je lov na momka od 24 godine čija je jedina krivica to što je sin predsednika Srbije, a na teret mu se stavlja i to što je patriotski vaspitan i voli svoj narod i zemlju.

Podržavajući i obilazeći svoj narod na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj, Danilo je dobio etiketu najvećeg neprijatelja onih koji bi da se sve srpsko zatre.

Najopasniji do sada udar došao je nakon odlaska na obeležavanje Dana Republike Srpske, kad je jedan od “pobratimljenih” objavio lične i osetljive podatke Danilove pratnje, od brojeva telefona, pištolja, registarskih oznaka, sve do toga kada Danilo ulazi i kada izlazi iz zemlje!

Direktna pretnja i ugrožavanje života čoveka koji je gnev na sebe navukao time što mu je otac usadio patriotizam u grudi.

Diplomata Branka Latinović za niskotiražni tajkunski list “Danas” ipak pokušava da opravda crtanje mete na čelu Danila Vučića i objasni da mu obezbeđenje nije ni potrebno rečima da “skreće pažnju veliki broj pripadnika MUP-a koji su bili u pratnji sina predsednika”.

Foto: Printscreen

– Naime, informacije tipa kada se najavljuje zvanična delegacija, traži se saglasnost za prelet aviona. Razgovori visokih zvaničnika najavljuju se notom koja ima naznaku – NOTA VERBALE. Primetno je da u dokumentu koji je prosleđen MSP BiH nema naznake stepena poverljivosti, a to je obavezni deo diplomatske korespodencije – objašnjava sagovornica Danasa i time potpuno opravdava to što su podaci o kretanju sina predsednika Srbije javno objavljeni, tako da svako ima uvid u to gde će se u kom trenutku naći.

Takođe, na početku izjave vidimo da je sagovornica tajkunskog Danasa ipak provukla termin “zvanična delegacija”, iako je više puta demantovano da je Danilo bio deo iste, već da je u RS išao privatno, kao i prethodnih osam puta.

Cilj ovakvog teksta jeste da se pokaže da su podaci o obezbeđenju koji su procurili u medije, u stvari, krivica samog protokola i obezbeđenja, a samim tim ti isti mediji na ovaj način prave sebi alibi za naredne objave istog tipa, dok se ujedno “peru” za to što su prekršili sve kodekse i otkrili najosetljivije podatke koji su Danila Vučića mogli da koštaju života!

Poziv na linč!

Setimo se slučaja kada je nekadašnji zaštitnik građana Saša Janković tražio od tadašnjeg ministra odbrane Bratislava Gašića da mu pruži informacije o obezbeđenju brata Aleksandra Vučića, Andreja, koji je pretučen nakon Parade ponosa septembra 2014. godine. Janković je zanemario konkretne činjenice i povrede koje je Andrej pomenutog dana dobio, tražeći obrazloženje ko je bio u obezbeđenju brata tadašnjeg premijera.

Setimo se crne rupe naše istorije. Naime, pre dve decenije tadašnji premijer naše zemlje Zoran Đinđić se iz stana na Studentskom trgu preselio na Dedinje, na zahtev obezbeđenja. Razlog: stručnjaci su utvrdili da postoji oko 50 lokacija u okolini prethodnog stana odakle bi mogao da se izvrši atentat! No, svi su zanemarili koliki je bezbednosni rizik u okolini zgrade Vlade. Kretanje premijera kobnog dana je otkriveno te je cilj kriminalnih grupa ostvaren, a Đinđić je ubijen.

Nažalost, karika koja povezuje celu priču je upravo Danilo Vučić, a scenario je isti: zanemariti bezbednosni rizik, otkriti njegovo kretanje, otkriti koje osobe se nalaze u bezbednosnom prstenu i čime raspolažu, kritikovati broj pratnje na koji ima pravo kao član porodice predsednika Srbije i jasno ga dati na tacni svim neprijateljima predsednika Vučića kojima je cilj da preko dece slome lidera Srbije.

I sam predsedsednik Vučić je danas rekao da mu je jasno odakle svi udari na njegovog sina:

– Nisam razumeo šta je bio problem sa Danilom. Sad sam razumeo. Samo gola mržnja prema meni bez ikakve argumentacije. Kad vam slažu za broj kilometara puteva, a o prugama niko i ne govori jer nisu postojale, kad dođete do rezultata i pokažete ljudima da živite za rezultate, onda vidite samo ogoljenu mržnju i ništa više – kazao je Vučić, objašnjavajući da sve to pokazuje nečiju nemoć:

– Samo gledaju kako da kriminalizaciju mene i moju porodicu kako bi mene slomili – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar