Mekana kora s jednostavnim filom: Posne ledene kocke (RECEPT)

Odličan dezert za ljubitelje slatkog

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

oko 350 g brašna

1 čaša šećera

2 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

300 ml vode

300 ml ulja

5 kašika meda

Za sirup:

200 ml vode

80 g šećera

Za fil: 

1,5 l biljnog mleka

10 kašika šećera

15 kašika gustina

370 g margarina

Za glazuru: 

200 g posne čokolade

4 kašike ulja

Priprema:

Foto: Shutterstock

Kora

Pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Lepo sjedinite, pa dodajte vodu, ulje i med. Promešajte tako da svi sastojci lepo sjedine. Sipajte u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite na 180°C oko pola sata. Ostavite koru da se ohladi, pa za to vreme spremite sirup. Pomešajte vodu i šećer, pa kad proključa ostavite par minuta da se ohladi i toplim sirupom prelijte ohlađenu koru.

Fil

U mleko (1 I) dodajte šećer i ostavite da proključa, a u preostalo mleko sipajte gustin i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Zatim sipajte u provrelo mleko sa šećerom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Umutite margarin sobne temeperature, pa postepeno dodajte u ohlađeni fil i sjedinite sve mikserom. Premažite preko kore. 

Glazura

Istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte preko fila. Stavite u frižider da se stegne. Možete da ga ukrasite kakaom.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar