Sastojci:
Za koru:
oko 350 g brašna
1 čaša šećera
2 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
300 ml vode
300 ml ulja
5 kašika meda
Za sirup:
200 ml vode
80 g šećera
Za fil:
1,5 l biljnog mleka
10 kašika šećera
15 kašika gustina
370 g margarina
Za glazuru:
200 g posne čokolade
4 kašike ulja
Priprema:

Kora
Pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i cimet. Lepo sjedinite, pa dodajte vodu, ulje i med. Promešajte tako da svi sastojci lepo sjedine. Sipajte u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite na 180°C oko pola sata. Ostavite koru da se ohladi, pa za to vreme spremite sirup. Pomešajte vodu i šećer, pa kad proključa ostavite par minuta da se ohladi i toplim sirupom prelijte ohlađenu koru.
Fil
U mleko (1 I) dodajte šećer i ostavite da proključa, a u preostalo mleko sipajte gustin i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Zatim sipajte u provrelo mleko sa šećerom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Umutite margarin sobne temeperature, pa postepeno dodajte u ohlađeni fil i sjedinite sve mikserom. Premažite preko kore.
Glazura
Istopite čokoladu sa uljem, pa sipajte preko fila. Stavite u frižider da se stegne. Možete da ga ukrasite kakaom.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)