Hari ju je zatekao na podu kako JECA i PLAČE: Objavljena prepiska zbog koje su Kejt i Megan “zaratile”

Skandal trese kraljevsku porodicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Variety /The Royal Family/Objektiv/Ilustracija

Dugoočekivani memoari princa Harija pod nazivom “Spare” (Rezerva) konačno su pušteni u prodaju, a javnost saznaje brojne dosad neotkrivene detalje života članova kraljevske porodice o kojima piše, između ostalog i one o svađi između njegove supruge Megan Markl i princeze Kejt Midlton.

To je prvi put da je Hari izneo svoju stranu priče o ozloglašenoj haljini za deveruše zbog koje je njegova bratanica, princeza Šarlot, plakala kad ju je isprobavala kod kuće uoči njegovog venčanja s Megan.

Govoreći o 7-godišnjoj Šarlot, povredio je njenu privatnost, što će sigurno razljutiti njegovog brata, princa Vilijama. Hari insistira na tome da je ceo incident izazvala njegova snaja Kejt. Neslaganje između nje i Megan dodatno je pogoršano Kejtinom nespremnošću da poseti Meganinog krojača u Kensingtonskoj palati i predloži da prirede zabavu za paževe u vreme kada je njegova, tada buduća supruga, bila zauzeta svađom s ocem Tomasom Marklom.

Hari piše da je Megan dobila poruku od Kejt četiri dana pre njihovog venčanja u kojoj joj je napisala da postoji problem s haljinama za deveruše i da ih treba promeniti. Bile su sašivene po francuskoj modi i ručno šivene prema merama, bez isprobavanja, pa da zapravo i nije bio veliki šok što možda nekome nisu savršeno pristajale.

– Meg nije odmah odgovorila Kejt. Da, dobijala je beskonačne poruke vezano za venčanje, ali uglavnom se bavila haosom koji je nastao zbog njenog oca. I tako je sledećeg jutra poslala Kejt poruku da je naš krojač u palati i da mu je ime Ejdžej. Ali to nije bilo dovoljno – napisao je Hari.

– Šarlotina haljina je prevelika, predugačka, preširoka. Plakala je kad ju je isprobala kod kuće – napisala je Kejt Megan.

– Tačno, rekla sam ti da krojač čeka od 8 ujutru. Ovde. U palati. Možeš li da odvedeš Šarlot da je prepravi, kao što to rade druge mame? – glasio je Meganin odgovor.

Prema Harijevoj verziji događaja, Kejt je odgovorila: “Pa, sve haljine treba prepraviti. Razgovarala sam sa svojim dizajnerom venčanih haljina i on se složio s time.”

– Meg je pitala da li je Kejt svesna šta se trenutno događa. S njenim ocem. Kejt joj je rekla da je i te kako svesna, ali haljine su važne. A svadba je za četiri dana! – otkrio je Hari.

– Da, Kejt, znam… Nisam sigurna šta drugo reći. Ako haljina ne pristaje, odvedite Šarlot da vidi Ejdžeja. Čeka ceo dan – pisala je Megan Kate.

– Dobro – navodno joj je odgovorila princeza Kejt.

Hari navodi da je stigao kući nakon njihove prepiske i da je pronašao Megan na podu kako jeca i plače. Iako kaže da je bio užasnut kad ju je video tako uzrujanu, nije mislio da je to katastrofa jer su emocije razumljivo bile pojačane i da Megan nije ništa loše mislila za Kejt. Kaže da tome najbolje svedoči i činjenica da je tadašnja vojvotkinja od Kembridža sledećeg jutra došla s cvećem i čestitkom da se izvini Megan.

Hari je napisao da je Meganina najbolja prijateljica Lindsi bila u kuhinji kad se ona pojavila kao da želi da sugeriše da on može da dokaže svoju verziju događaja jer se tokom poslednjih nekoliko godina pojavilo nekoliko različitih verzija o tome ko je koga rasplakao.

Isprva se tvrdilo da je Megan rasplakala Kejt, što je toliko razbesnelo Saseksove da su zaratili s njihovim kabinetom za medije i zahtevali da objave ispravak. Kad su ih odbili rekavši da bi to podstaklo više pitanja o incidentu i postavilo presedan za razgovore o privatnim porodičnim stvarima, par je zaključio kako je to još jedan primer kako palata ne želi da se zauzme za njih.

Zaista, bilo je to jedno od prvih pitanja kojima se Megan pozabavila u svom intervjuu s Oprom Vinfri, a Hari je naknadno insistirao u njihovim dokumentarnim serijama na Netfliksu prošlog meseca da svima kaže kako je institucija bila spremna da laže kako bi zaštitila njegovog brata, ali ne i da kaže istinu umesto njih. To je ponovio i u novom intervjuu za “Good Morning America”, kada su ga upitali da navede primere kako je palata izbacila negativnu sliku o Megan kako bi zaštitila druge članove kraljevske porodice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Dnevnik.hr

Komentari (2)

Ostavite komentar