Ovo je jedan starinski recept koji se koristi generacijama, a najviše namenjen onima koji su ljubitelji kukuruznog brašna.
Ono što je takođe bitno napomenuti, jeste da se pri izradi ove česnice ne koristi kvasac.
Sastojci:
450 g kukuruznog brašna
450 ml kisele vode ili mlake obične vode
50 ml ulja ili masti
1 kašičica soli

1 kesica prašna za pecivo ili pola kašičice sode bikarbone
oko 100 g belog brašna
Priprema:
U dublju činiju sipati brašno, prašak za pecivo i 1 kašičicu soli. Postepeno dodavati kiselu vodu (ne upija svako brašno isto, možda će vam biti potrebno manje ili više vode) zatim dodati ulje i dobro izmešati sa varnjačom.

U okrugu tepsiju staviti pek papir ili dobro podmažite sa uljem da se ne bi testo zalepilo. Presuti smesu, pokvasiti ruke sa malo vode, oblikovati i peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne porumeni nekih pola sata.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)