Česnica od kukuruznog brašna i bez kvasca: Ovako su je pravile naše bake (RECEPT)

Predivna i spolja i iznutra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Jelena Kocmanović

Ovo je jedan starinski recept koji se koristi generacijama, a najviše namenjen onima koji su ljubitelji kukuruznog brašna.

Ono što je takođe bitno napomenuti, jeste da se pri izradi ove česnice ne koristi kvasac.

Sastojci:

450 g kukuruznog brašna

450 ml kisele vode ili mlake obične vode

50 ml ulja ili masti

1 kašičica soli

Foto: Jelena Kocmanović

1 kesica prašna za pecivo ili pola kašičice sode bikarbone

oko 100 g belog brašna

Priprema:

U dublju činiju sipati brašno, prašak za pecivo i 1 kašičicu soli. Postepeno dodavati kiselu vodu (ne upija svako brašno isto, možda će vam biti potrebno manje ili više vode) zatim dodati ulje i dobro izmešati sa varnjačom.

Foto: Jelena Kocmanović

U okrugu tepsiju staviti pek papir ili dobro podmažite sa uljem da se ne bi testo zalepilo. Presuti smesu, pokvasiti ruke sa malo vode, oblikovati i peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne porumeni nekih pola sata.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar