Direktor Rome odgovorio na spekulacije oko Murinjovog odlaska u reprezentaciju Portugala!

Fudbalski savez Portugala traži novog selektora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Direktor Rome Tijago Pinto rekao je danas da je uveren da će trener Žoze Murinjo ostati u klubu, uprkos tome što je za njega zainteresovan Fudbalski savez Portugala.

Fudbalski savez Portugala traži novog selektora otkako je reprezentaciju napustio Fernando Santoš posle lošeg rezultata na Svetskom prvenstvu u Kataru i eliminacije u četvrtfinalu. Mediji su spekulisali da Savez želi da dovede Murinja, kome bi dozvolio da ostane da radi u Romi, ali u rimskom klubu su naveli da su navikli na glasine.

– Kada imate trenera kakav je Murinjo, morate da se naviknete na glasine. Ovo je prvi put u 18 meseci da su klub ili savez zainteresovani za njega. Ništa nas ne ometa na pripremama, samo smo koncentrisani na posao. Ja sam Portugalac i svaki put kada promenimo trenera Murinjo se pominje, ali računamo na njega u budućnosti – rekao je Pinto za Gazeta delo Sport.

Pinto je govorio i o transferima i rekao da se nada da će Nikolo Zaniolo produžiti ugovor, koji ističe 2024. godine.

– Nema žurbe, kako je rekao njegov agent Klaudio Vigoreli. Sada smo koncentrisani na teren. Imali smo dobar razgovor sa Nikolom i njegovim saradnicima, pronaći ćemo trenutak da razgovaramo, a na kraju neće biti problema – dodao je on.

Ugovor Krisa Smolinga ističe u junu i mogao bi da napusti Olimpiko kao slobodan igrač.

– Želimo da ga zadržimo, a on mora da nam pošalje odgovor. Ima klauzulu za odlazak, platili smo 15 miliona evra i proviziju da bismo ga doveli i ima platu četiri miliona. Roma je mnogo uložila u njega, strpljivo je čekala kada je bio povredjen, on zna da se oslanjamo na njega – rekao je Pinto.

Argentinac Paulo Dibala vratio se u klub nakon što je osvojio Svetsko prvenstvo.

– Vidim da je ovde srećan, on mora da se oseti važnim, a to može u Romi. Prijatno mu je u svlačionici, sa trenerom i navijačima. Ne strahuje da Roma nije dovoljno velika za njega i on će nam pomoći da dostignemo nivo koji želimo – rekao je Pinto.

On je dodao da je Rik Karsdorp na tržištu, ali da ga klub sigurno neće pustiti da ode besplatno, posle sukoba koje je holandski fudbaler imao sa trenerom Morinjom.

Murinjo je u novembru rekao da je Karsdorp neprofesionalan jer se nije pojavio na treningu i na turneji po Japanu. Takmičenje u Seriji A nastavlja se u sredu, a sedmoplasirana Roma će dočekati Bolonju.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar