NOVA PROVOKACIJA: Severna Koreja lansirala tri balističke rakete prema Južnoj Koreji

Severna Koreja je ove godine lansirala oko 70 balističkih projektila, uključujući oko osam interkontinentalnih balističkih raketa, objavila je ranije novinska agencija Jonhap

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STR / AFP / Profimedia

Severna Koreja je danas lansirala tri balistička projektila prema teritorijalnim vodama J.Koreje, saopštila je južnokorejska vojska.

Pjongjang nastavlja sa razvojem oružja u jeku spekulacija da bi mogao da testira i nuklearno oružje, prenosi Rojters.

Severna Koreja je ove godine lansirala oko 70 balističkih projektila, uključujući oko osam interkontinentalnih balističkih raketa, objavila je ranije novinska agencija Jonhap.

Danas oko 8 sati ujutru po lokalnom vremenu iz provincije Severni Hvangai, južno od glavnog grada Pjongjanga, ispaljene su tri balističke rakete kratkog dometa, saopšteno je iz združenog generalštaba vojske Južne Koreje.

Sve tri rakete su letele na visini od oko 100 kilometara i na distancu od oko 350 kilometara, potvrdilo je i japansko ministarstvo odbrane.

„Lansiranje balističkih projektila Severne Koreje je provokacija koja podriva mir i stabilnost na Korejskom poluostrvu“, saopšteno je iz združenog generalštaba vojske Južne Koreje, uz osudu “jasnog kršenja rezolucije Saveta bezbednosti UN” i poziv na prekid raketinih testiranja.

Američka indo-pacifička komanda saopštila je da poslednja lansiranja ne predstavljaju neposrednu pretnju američkom osoblju ili teritorijama, kao ni saveznicima Vašingtona, ali su istakli da severnokorejski program naoružavanja ima destabilizujuću uticaj.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar